Annonce:
Annonce:

Baby støtter hashtiltalt far

Tiltalte og deres familier i den dramatiske smuglersag fra Aalbæk havn tager sagen med ophøjet ro

En af de fem tiltalte føres her væk efter et tidligere retsmøde. (Foto: Rene Schütze)
En af de fem tiltalte føres her væk efter et tidligere retsmøde. (Foto: Rene Schütze)
Annonce:
Følg Krimi

Hvis de fem tiltalte nordmænd i den spektakulære smuglersag fra Aalbæk havn er nervøse for udfaldet af retssagen, så skjulte de det godt på førstedagen i retten i Hjørring.

Både de tiltalte og de mange familiemedlemmer, som var kommet til retten fra Norge, virkede bemærkelsesværdigt rolige og afslappede under hele retsmødet.

Helt usædvanligt havde konen til den tiltalte TB parrets seks måneder gamle søn med i retten, og på nær en enkelt reprimande fra dommeren opførte babyen sig også usædvanligt afslappet i retten, hvor drengen også blev ammet.

- Vi er rolige, fordi jeg er hundrede procent sikker på, at han er uskyldig, sagde konen til den 39-årige TB, som politiet mener er hovedmanden bag smuglingen af de 260 kilo hast til Norge.

Hashsmugler vil ikke afsløre andre

Annonce:

Fødslen skete, mens TB sad varetægtsfængslet i Danmark, og den tiltalte far har derfor kun set sin søn syv gange.

- Det var da forfærdeligt at føde, mens han sad fængslet hernede. Men det går, og han så ham sidst til jul, sagde den tiltaltes kone efter retsmødet til Ekstra Bladet.

TB og den 47-årige LJ nægter et hvert kendskab til hashsmuglingen, mens de tre øvrige tiltalte AH, AK og JRI enten helt eller delvist erkender smuglingen den 6. januar sidste år.

AH har erkendt smugling af samtlige 260 kilo, mens AK og JRI erkender henholdsvis 45 og 80 kilo hash fra Spanien til Norge via Danmark.

Telefoner afslørede hashsmuglere

Den 37-årige AK og den 28-årige AH blev anholdt i smuglerbåden, mens en tredje norsk smugler blev skudt og dræbt af en agent fra politiets indsatsstyrke, efter nordmanden havde skudt og såret en politibetjent.

AK forklarede under mandagens retsmøde, at han skulle køre 45 kilo hash fra Spanien til Aalbæk, da han havde en gæld på 17.000 kr. hjemme i Norge.

Annonce:

Det var stort set også alt, hvad han ønskede at sige. Han nægtede kategorisk at svare på spørgsmål om andre personer i sagen.

Han ønskede heller ikke at bidrage med oplysninger, da anklager Mette Bendix afspillede flere aflytninger af telefonsamtaler, som AK ifølge anklageren har haft med to af de øvrige tiltalte.

Tiltalte hashsmuglere har haft kontakt i arresten

Politiet greb ikke ind over for lovovertrædelsen, men aflyttede tværtimod samtalerne.

- De forsøger at få ... til at være bagmand, siger den fængslede 37-årige på et tidspunkt.

Emnet er især, hvad der skal siges under afhøringer hos politiet og i retten.

Dræbt smugler: Tidligere dømt for smuglerforsøg fra Danmark

Nogle af samtalerne er temmelig lange, for der er mange ting, der skal koordineres. Hvem, der kørte en bestemt bil, hvortil den er kørt og andre detaljer.

På et tidspunkt lyder den 37-årige frustreret.

- Han kan ikke viske sin oprindelige forklaring, han kom med i grundlovsforhøret 7. januar sidste år, ud, forklarer han sin samtalepartner.

Annonce:

Under en af samtalerne understreger personerne i samtalen også vigtigheden af, at sagen forbliver i Danmark, da straffen for hashsmugling er hårdere i Norge.

Røver-ven kan være fjerde narkosmugler

Den 29-årige JRI og de to øvrige tiltalte blev anholdt i maj og juni sidste år, efter politiet havde indsamlet oplysninger om de lejede biler og mobiltelefoner, som ifølge politiet kædede de fem nordmænd til smuglingen.

Ifølge anklager Mette Bendix talte de fem personer sammen via mobiler med taletidskort, som kun de fem brugte. Numrene stod bl.a. opført som 'satan', 'papa' og 'junior'.

Sagen fortsætter tirsdag med afhøring af tre af de tiltalte og genoptages først næste mandag, hvor to betjente fra politiets aktionsstyrke bl.a. skal afhøres.

Der er afsat seks retsdage til sagen, og der ventes at falde dom den 14. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: