Dødsdømt i 1975 - henrettet i nat

62-årige Askari Abdullah Muhammad - også kendt som Thomas Knight - sad næsten fire årtier på dødsgangen

Udateret foto af Askari Abdullah Muhammad (AP)
Udateret foto af Askari Abdullah Muhammad (AP)

Han fik sin første dødsdom i 1975.

Men det var først i nat Askari Abdullah Muhammad, der også var kendt under navnet Thomas Knight, fik den dødelige sprøjte i Florida, USA.

Den nu 62-årige kidnappede i 1974 ægteparret Lilian og Sydney Gans, som han tvang til at hæve 50.000 dollar i en bank. De blev senere fundet likvideret i en skov.

Året efter blev Muhammad dømt til døden.

Den første dato for henrettelsen blev sat til den 3. marts 1981, skriver Miami Herald.

Året før skulle Muhammed have besøg af sin mor på dødsgangen. En 42-årig fængselsvagt nægtede ham imidlertid adgang til besøget. Muhammad stak ham ihjel med til ske, som han havde slebet skarp, skriver Huffington Post.

- Hvordan kan I henrette mig, når retssagen om drabet på vagten endnu ikke er startet, spurgte Knight - som han hed på det tidspunkt.

Dødsdommen blev udsat først til 1987, men blev udsat efter utallige anker og kendelser omkring sagen med drabet på vagten. Først i 1996 fik fangen en ny dødsdom.

I 2012 blev den dom forkastet på grund af formelle fejl. Den endte dog med, at dommen stod ved magt.

Så sent som mandag i denne uge forsøgte fangen, som altså har siddet på dødsgangen i næsten fire årtier, via forsvareren, at komme med nye indsigelser.

De blev ikke taget til følge, og i nat fik han dødssprøjten.

- Det er synd for familien, at dette mareridt har stået på i så mange år, siger drabsefterforsker Greg Smith til Miami Herald med henvisning til de pårørende til Gans-familien og fængselsvagten.