Annonce:
Annonce:

Sindssyge klovne lægger sag an mod FBI

Fans af hip hop-duoen Insane Clown Posse er ikke en kriminel bande, lyder det

Joseph Bruce alias Violent J (tv) og Joseph Utsler alias Shaggy 2 Dope udgør sammen hip hop-duoen Insane Clown Posse. (Foto: AP)
Joseph Bruce alias Violent J (tv) og Joseph Utsler alias Shaggy 2 Dope udgør sammen hip hop-duoen Insane Clown Posse. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Hip hop-duoen Insane Clown Posse har lagt sag an mod det amerikanske forbundspoliti, FBI, der har stemplet gruppens fans - de såkaldte juggalos - som kriminelle.

Insane Clown Posse skriver i sagsanlægget, at mange fans er blevet udsat for diskrimination og forfølgelse, siden FBI i 2011 opførte fangruppen på en officiel liste over kriminelle bander.

FBI tog det drastiske skridt, fordi mange fans bruger samme tatoveringer og symboler og er malet som klovne i ansigterne på samme måde som rapperne Joseph Bruce og Joseph Utsler.

Desuden påstår FBI, at adskillige fans har begået kriminalitet og ofte ynder at lade sig fotografere med en pistol i hånden. Det er typisk bandementalitet, lyder det.

ACLU, der har anlagt sagen på vegne af Insane Clown Posse og fire fans, afviser, at gruppens tilhængere kan sammenlignes med en bande.

- Juggalos er en familie af mennesker, der hjælper hinanden, holder af hinandens selskab og samles omkring fælles musik og livsfilosofi, hedder det i sagsanlægget.

- Blandt tilhængere af alle grupper - hvad enten det er et band, sportshold, universitet eller en politisk eller religiøs organisation - vil der være folk, der overtræder loven.

- Men det er forkert at stemple alle fans som kriminelle på grund af få personers handlinger. Det er desværre præcis, hvad der er sket her, lyder det.Duoen Insane Clown Posse blev dannet i Detroit, Michigan, i 1987 og er kendt for at bruge et meget voldsomt sprog. (Foto: AP)
Duoen Insane Clown Posse blev dannet i Detroit, Michigan, i 1987 og er kendt for at bruge et meget voldsomt sprog. (Foto: AP)


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: