Politiet advarer mod stjålet medicin: Kan koste liv

Tyve har taget farlig medicin fra Hillerød Hospital, og politiet advarer mod medicinen i omløb

Der er farlig medicin i omløb, som kan koste menneskeliv, hvis det anvendes forkert, advarer Nordsjællands Politi efter et tyveri fra Hillerød Hospital.

Tyveriet fandt sted natten til søndag, hvor ukendte gerningsmænd stjal den farlige medicin fentanyl og ketamin som ampuller og propofol i flydende form.

- Indtagelse af medicinen er farlig og kan være dødelig. Der advares derfor kraftigt mod omgang med medicinen, oplyser vagtchef Ole Hestbæk.

- Hvis du indtager en ampul med fentanyl, så kan man dø af det, så det er meget farligt. Det er særligt i misbrugskredse, at man skal være opmærksomme, siger vagtchefen.

Medicinen er stjålet fra et rullebord på sygehuset, men ellers vil politiet ikke komme ind på, hvordan tyvene har fået fat på medicinen.

Det drejer sig om fem ketamin- og seks fentanylampuller samt 50 milliliter propofol.

Fentanyl er et morfinbaseret præparat, mens ketamin og propofol er sovemedicin.

I Sverige kostede misbrug af fentanyl plastre til kræftpatienter fem personer livet i 2012, da plasteret blev et "hit" blandt narkomaner i det sydlige Sverige. Narkomanerne enten tyggede eller røg plasteret.

Ketamin bruges også til at bedøve heste og andre dyr, men stoffet er også kendt fra techno-fester, hvor deltagerne tager chancen med stoffet, som klassificeres som narko.

Myndighederne anser ketamin for at være et farligt stof, og når det gælder straffen for at smugle og sælge, vurderes det i samme kategori som kokain.

Politiet har ingen mistænkte i sagen på nuværende tidspunkt.