Annonce:
Annonce:

Indbrudstyve nærlæste boligannoncer: Fandt designermøbler i huse til salg

Professionelle indbrudstyve brugte boligannoncer på nettet til at lede efter huse med kostbart indbo. Pas på, hvad du viser frem, advarer politiet

Stjålne designermøbler fundet af Task Force Indbrud, der advarer mod at udstille sit kostbare indbo i boligannoncer. (politifoto)
Stjålne designermøbler fundet af Task Force Indbrud, der advarer mod at udstille sit kostbare indbo i boligannoncer. (politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

To professionelle indbrudstyve brugte boligannoncer på internettet til at finde villaer, der var møbleret med dyre designermøbler.

Så brød tyvene ind i husene og stjal de arkitekttegnede møbler og PH-lamper, der blev vist frem på ejendomsmæglernes videoer og billeder.

Da politiets Task Force Indbrud anholdt indbrudstyvene var den ene i besiddelse af to lister med adresser på villaer til salg, hvor det var noteret, hvad der skulle stjæles. Den ene liste var på 31 adresser på Sjælland, den anden på ni adresser.

I dag startede retssagen mod de to tiltalte M og D ved retten i Lyngby, hvor anklagemyndigheden kræver dem dømt for professionel indbrudskriminalitet.

Annonce:

Ifølge tiltalen begik de fem villaindbrud med et udbytte på designermøbler til 535.000 kr. og to forsøg. Men politiet har også rejst tiltale for forsøg på indbrud i de mange villaer, som var på de to indbrudslister, der blev fundet i den ene tiltaltes jakkelomme og i hans værelse i forældrenes lejlighed i Brøndby.

Fjern dyrt indbo, før du viser huset frem
Politiet anbefaler, at husejere fjerner deres kostbare indbo, før der bliver optaget fotos og videoer til præsentation af husene på internettet.

- Man skal tænke sig rigtigt godt om, når man sætter sit hus til salg. Det er ingen god ide, at udstille alle sine værdier på nettet, siger politikommissær Jesper Simonsen, Task Force Øst, til Ekstra Bladet.

Storhæler solgte ud i Den Blå Avis

Ejendomsmæglerne vil naturligvis gerne have, at husene ser så præsentable ud som muligt i boligannoncerne på nettet. Men når 'Svanesofaen' og 'PH Koglen' kommer med på billeder og video, er det en direkte invitation til de professionelle indbrudstyve.

Politiet har opklaret flere sager, hvor designer-tyve brugte boligannoncer på nettet til at finde villaer med kostbart indbo.

Annonce:

Kørt væk i stjålet varevogn
Den tiltalte M, som politiet fandt indbrudslisterne hos, har relationer til Bandidos rekrutgruppe 'Mexigang' i Brøndby.

De to tiltalte, der nægter sig skyldige, brugte ifølge tiltalen blandt andet en stjålet varevogn til at køre designermøblerne væk i. Tyvekosterne blev opbevaret på en adresse på Borgbjergsvej i Københavns SV-kvarter.

Mens politiet tilsyneladende fik forhindret stribevis af indbrud, da tyvene blev anholdt i sommer, nåede de, ifølge tiltalen, at begå en stribe kostbare indbrud inden anholdelsen.

Blandt andet i en villa på Christiansholmsvej i Klampenborg, som var til salg. Her stjal de en Poul Kjærholm sofa, to Poul Kjærholm stole og en PH 'Kogle' til en værdi på knapt et kvart million kr.

Designermøblerne blev fundet på tyvelageret på Borgbjergsvej.

Den ene tiltalte D. er også tiltalt for flere tyverier fra forretninger, blandt andet et tricktyveri mod en smykkebutik i Store-Heddinge. Her bad han om at se på et armbånd, men greb hele bakken og løb med smykker for næsten 200.000 kr.

En tredje indbrudstyv har arbejdet sammen med de to tiltalte, men sagen mod ham behandles for sig selv.

Dommen over de formodede professionelle indbrudstyve ventes den 29. januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: