39-årig fængslet: Pralede til bekendt om røveri

Røver tog 10-årig dreng som gidsel på bagsædet af en bil, mens han tvang moren til at hæve flere kontantbeløb. 39-årig mand nægter sig skyldig

27-årige Pernille blev tvunget til at køre til tre hæveautomater og skaffe penge til røveren, der samtidig holdt hendes 10-årige papsøn som gidsel i bilen (Foto: Per Rasmussen)
27-årige Pernille blev tvunget til at køre til tre hæveautomater og skaffe penge til røveren, der samtidig holdt hendes 10-årige papsøn som gidsel i bilen (Foto: Per Rasmussen)

En 39-årig mand nægter pure at stå bag det grove røveri, 27-årige Pernille og hendes papsøn blev udsat for i Haslev 6. januar.

Alligevel valgte en dommer torsdag at varetægtsfængsle manden i fire uger på en særlig bestyrket mistanke.

Det oplyser anklager Jeanette Vincentz Andersen til Ekstra Bladet.

Pernilles mareridt: Røver truede med at flygte med Andreas

Efter røveriet har manden angiveligt taget en taxa tilbage til Faxe, hvor han bor, og har dagen efter pralet med det grove røveri til en bekendt.

Ifølge politiet nævnte han detaljer, som ikke har været fremme i offentligheden, og som han derfor kun ville kunne vide, hvis han havde været der.

Den bekendte har siden henvendt sig til politiet, som derefter valgte at ransage mandens lejlighed.

Anholdt for røveri mod kvinde og 10-årig drengTV: Jeg frygtede han ville slå os ihjel

Her fandt de blandt andet en hobbykniv tilsvarende den, røveren benyttede i bilen, samt en sort rygsæk og en sort hue, som Pernille og hendes papsøn ligeledes havde beskrevet.

Kniven benyttede manden til at holde den 10-årige dreng som gidsel på bagsædet af bilen, mens han tvang den 27-årige kvinde til at køre rundt til hæveautomater for at hæve penge - i alt 8000 kroner.

- Da vi kørte de første kilometer ad den øde landevej mod Bregentved Gods, fløj der forfærdelige tanker gennem mit hoved. Jeg frygtede, at vi skulle ud i en skov og slås ihjel, har offeret, Pernille, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Dramaet startede, da Pernille og papsønnen havde været inde og handle i Netto på Stationspladsen i Haslev. Da de kom ud i deres bil - cirka 21.30 - sprang røveren ind og kørte rundt med dem i godt en time.

Manden blev anholdt onsdag eftermiddag og blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

Han er i første omgang blevet varetægtsfængslet frem til 13. februar

Kvinde og 10-årig dreng bortført af røver