Dansk politi kan finde spor efter gruppevoldtægt

Den 51-årige kvinde skal hurtigst muligt undersøges, hvis der skal sikres spor efter gruppevoldtægten

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den 51-årige danske kvinde, som har anmeldt en gruppevoldtægt i Indien, kan muligvis få hjælp herhjemme, så gerningsmændene kan blive straffet.

Men jo længere tid der går, jo sværere bliver det at sikre flere retsmedicinske spor.

- Hvis et offer, som er blevet voldtaget i udlandet, selv retter henvendelse til dansk politi, og siger at vedkommende vil undersøges, så er det muligt, at der stadig kan sikres spor, siger advokaturchef ved Sydøstjyllands Politi, Dorthe Møller Andersen, der har erfaring med en lang række voldtægtssager.

Voldtægtsoffer fra Indien: 'Jeg tryglede dem om ikke at gøre mig fortræd'

Dna sikret
Den 51-årige kvinde afviste ifølge indiske medier at lade sig undersøge af det indiske politi efter voldtægten. I stedet valgte hun at skynde sig hjem til Danmark.

Rigspolitiet bekræfter over for Ekstra Bladet, at man kontakter den 51-årige kvinde lige så snart, det er muligt, og at man vil tilbyde at bistå de indiske myndigheder med efterforskning. Rigspolitiet ønsker dog ikke at oplyse, hvor lang tid efter, der kan findes spor, fordi sådanne oplysninger kan være nyttige for gerningsmændene, lyder det.

Ny turist-voldtægt: Tysk teenager misbrugt i tog

Politiet overtalte dog den 51-årige kvinde til at efterlade sig tøj hos politiet. Hun forklarede desuden, at hendes bukser tilhørte en af voldtægtsmændene, som havde taget hendes, og dermed er der sikret dna i sagen.

- Men alle spor skal sikres så hurtigt, som muligt, og i hvert fald ikke en måned efter, siger Dorthe Møller Andersen til Ekstra Bladet.

Rejsebureauer: Danskerne rejser stadig til Indien

Det helt klare udgangspunkt er dog, at sagen skal føres der, hvor forbrydelsen er begået.

- For det er jo der, at gerningen er begået, og det er jo også der, at gerningsmændene er. Vi kan jo ikke anklage nogen, som ikke er her. Men det man kan gøre, er at assistere udenlandsk politi, hvis man får en anmodning om eksempelvis afhøring.

Udenrigsministeriet: Voldtaget kvinde på vej til Danmark

- Og offeret har jo også mulighed for at tage tilbage til det land, som forbrydelsen er sket i, hvis det er nødvendigt, siger Dorthe Møller Andersen.

Seks på fri fod
Den 51-årige kvinde, der ifølge The Hindustan Times er turistguide, blev angiveligt voldtaget af otte mænd, da hun spurgte om vej i et turistområde. De berøvede hende først for alle hendes ejendele, hvorefter de voldtog hende på skift i omkring tre timer, under trussel om at slå hende ihjel.

Ekstra Bladets samarbejdspartner i Indien, journalist Pankaj Tyagi, oplyser, at politiet har identificeret otte gerningsmænd, og at to af dem er anholdt.

To anholdt for gruppevoldtægt af dansk kvinde

Den ene anholdte er identificeret som 25-årige Mahender alias 'Ganja', og den anden er en 22-årige identificeret som 'Raja'. Førstnævnte var i besiddelse af den 51-årige kvindes iPod og mobiltelefon, mens den anden var i besiddelse af hendes brilleetui. Begge er arbejdsløse og i forvejen kendt af politiet.

Seks af de otte identificerede gerningsmænd er dog fortsat efterlyst, oplyser Pankaj Tyagi torsdag formiddag.

Anholdte mænd havde dansk kvindes iPod