Annonce:
Annonce:

Iran har hængt 40 mennesker på to uger

Offentlige henrettelser i Iran sker med kran, som løfter den dømte op med en løkke om halsen foran tilskuere

Annonce:
Følg Krimi

Iran har i årets første to uger foretaget 40 henrettelser ved hængning, hvor mindst 33 af dem har fundet sted inden for den seneste uge, siger Amnesty International.

- Det er en alarmerende stigning i antallet af henrettelser. De iranske myndigheders forsøg på at ændre deres lands image i det internationale samfund er meningsløse, hvis landet samtidig lader antallet af henrettelser stige, siger Hassiba Hadj Sahraoui, der er Amnesty Internationals vicedirektør for Mellemøsten og Afrika.

- Dødsstraf er en krænkelse af ethvert menneskes ret til at leve, og det er en grusom, umenneskelig og fornedrende straf, siger Amnesty.

- De iranske myndigheder må hurtigt tage skridt til at ophæve dødsstraffen, som har vist sig igen og igen ikke at have nogen særligt afskrækkende virkning over for kriminalitet, pointerer Hassiba Hadj Sahraoui. said.

Annonce:

I det nye år har Amnesty International registreret 21 henrettelser, som officielt er godkendt af de iranske myndigheder. Dertil kommer yderligere 19 henrettelser, som er indrapporteret af pålidelige kilder.

I ugen efter den 9. januar 2014 blev der gennemført flere officielt godkendte henrettelser i Iran end i hele januar måned 2013.

Mindst en af henrettelserne var offentlig. Den fandt sted den 13. januar 2014 i Sirjan i Kerman Provinsen i det sydlige Iran. Person, der blev hængt, var blevet fundet skyldig i drab.

Offentlige henrettelser i Iran gennemføres normalt i kraner, som løfter den dødsdømte med en løkke om halsen op foran tilskuere.

De fleste af de henrettede i Iran er blevet dømt for narkotikakriminalitet.

I henhold til internationale normer falder ikke-dødelige forbrydelser som narkotikakriminalitet ikke ind under definitionen "de mest alvorlige forbrydelser."

Der er i Iran heller ingen mulighed for en meningsfuld appelsag.

Dommene afsiges af Revolutionære domstol - oftest bag lukkede døre og uden mulighed for ordentlig kontakt mellem de anklagede og deres forsvarere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: