Nikolajs efterladte: Hvorfor fandt politiet ham ikke?

Politiet var flere gange på besøg i den lejlighed, hvor Nikolaj Dyrner blev fundet død på altanen. Men de overså liget

Venner og familie samledes onsdag formiddag for at mindes Nikolaj uden for den lejlighed, hvor han blev slået ihjel (Foto: Mogens Flindt)
Venner og familie samledes onsdag formiddag for at mindes Nikolaj uden for den lejlighed, hvor han blev slået ihjel (Foto: Mogens Flindt)

Fra 9. til 14. januar har 28-årige Nikolaj Dyrner formentligt ligget på den altan i Lyngby, hvor han efter et tip til politiet blev fundet dræbt tirsdag aften. I al den tid har politiet flere gange været på besøg i lejligheden, men uden at lægge mærke til liget udenfor.

Og det sætter følelserne i kog hos de efterladte af Nikolaj Dyrner.

Overbo til Nikolaj-drab: Ubehageligt liget lå på altanen

- Vi er alt andet end tilfredse med politiarbejdet. De har hverken været effektive eller professionelle. For hvordan kan man overse en død mand på en altan, når man har været i lejligheden af flere omgange, spørger Kim Funder, der er en barndomsven af Nikolaj Dyrner.

Vennerne græmmes: Drabssigtet hjalp med at lede efter Nikolaj

- Alene i fredags ringede vi til politiet tre gange for at gøre opmærksom på, at de altså skulle tjekke lejligheden igen, men det fik dem ikke til at gøre noget, siger Kim Funder.

Ville gøre det igen
Hos Nordsjællands Politi forstår chefpolitiinspektør Flemming Drejer godt de pårørendes frustration, men efterforskningen kunne ikke være forløbet anderledes.

- Vi får at vide, at der er en mand, som er forsvundet. Derfor sætter vi en stor eftersøgning i gang med både helikopter og hundepatruljer. Det betyder også, at vi ikke kunne betragte sagen som en drabssag, siger chefpolitiinspektøren.

- Men jeg ville da også stille mig selv det spørgsmål, om hvorfor vi ikke fandt ham, hvis jeg var pårørende. Men han var simpelthen pakket ind i tæpper og en masse ting, som lå på altanen. Vi kunne ikke se ham, siger Flemming Drejer.

27-årig nægter drab: Så brutalt døde Nikolaj

Chefpolitiinspektøren forklarer, at når man har en anmeldelse på en forsvunden mand, så kan man ikke pludselig sende et efterforskningshold ud.

- Efterforskningsholdet ville simpelthen opfatte mig som skør, hvis de skulle arbejde uden en begrundet mistanke. Derfor ville vi også gøre nøjagtig det samme i en anden situation, siger Flemming Drejer.

Nikolajs venner amok i retten: 'Vi slår dig ihjel'

Den 27-årige mand, som Nikolaj Dyrner 9. januar var sammen med i lejligheden, hvor liget blev fundet, er varetægtsfængslet i fire uger og skal i dag afhøres for første gang med sin forsvarer.

Drabschef ved Nordsjællands Politi, Henning Svendsen, forklarer over for Ekstra Bladet, at der lige nu ikke er beviser, der peger i retning af, at flere skal sigtes i sagen, men at teknikerne fortsat vil undersøge lejligheden i dag.