Skudt af politiet: Fængslet for trusler og drabsforsøg

Mand sigtes for at have forsøgt at slå en dørmand ihjel natten til fredag. Episoden endte med, at politiet skød ham i lysken

Mandens blod ligger fortsat på torvet foran The Old Irish Pub, hvor politiet fredag er i gang med at sikre spor. (Foto: Per Rasmussen)
Mandens blod ligger fortsat på torvet foran The Old Irish Pub, hvor politiet fredag er i gang med at sikre spor. (Foto: Per Rasmussen)

Var du vidne til episoden - eller ved du noget om den? Tip os på sms/mms til 1224 (alm. sms-takst), eller send os en mail på 1224@eb.dk

En 48-årig mand er fredag blevet fængslet i et grundlovsforhør - sigtet for drabsforsøg mod en dørmand i Slagelse.

Manden truede, ifølge sigtelsen, dørmanden på baren The Old Irish Pub, på livet med vendinger som 'jeg slår dig ihjel', 'du er en færdig mand', 'du eksisterer ikke mere', 'du er en død mand' og 'jeg kommer tilbage'.

Efterfølgende - cirka 10 minutter senere - vendte han tilbage, trak han en køkkenkniv mod dørmanden og stak ud efter ham flere gange - dog uden at ramme, fremgik det i grundlovsforhøret.

Årsagen var angiveligt, at dørmanden havde smidt den 48-årige mand ud af baren, fordi han ikke ville lægge sit overtøj i garderoben.

- Det var en meget hård oplevelse for vores medarbejder, og lige nu ønsker han kun at få fred og ro, siger Robin Bertelsen, der er chef for vagtselskabet Seccon.

Offer uden for livsfare: Politiet affyrede flere skud

Derudover kan han ikke udtale sig, da politiet har givet vagterne mundkurv på, mens efterforskningen pågår, fortæller han til Ekstra Bladet.

Den 48-årige mand blev fremstillet og varetægtsfængslet in absenthia, fordi han fortsat er til behandling på hospitalet. Hele episoden førte nemlig til, at politiet blev tilkald og bad manden lægge kniven fra sig.

Da han nægtede, følte politiet sig nødsaget til at trække våben. Den 48-årige mand blev ramt og svævede i en periode mellem liv og død, fordi et skud, der ramte ham i lysken, førte til et stort blodtab.

Han er dog blevet meldt stabil og uden for livsfare.

Ifølge vidner til episoden, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, blev der affyret fire-fem skud i forbindelse med nattens episode. Men det har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) endnu ikke overblikket over.

TV: Betjente skød mand foran bar

- Ifølge vores foreløbige oplysninger er der affyret ét varselsskud og ét, der rammer, siger Kristian Palmann Jensen, der er chefkonsulent i DUP, og understreger, at det er foreløbige oplysninger.

Efter sigtelsen var blevet læst højt i retten, blev dørene lukket af hensyn til efterforskningen - blandt andet fordi en anden værtshusgæst, som overværede det hele, endnu ikke er blevet afhørt og derfor ikke må kunne læse detaljer i medierne.

Episoden udspillede sig omkring klokken 2 foran værtshuset The Old Irish Pub i centrum af Slagelse.

Var du vidne til episoden - eller ved du noget om den? Tip os på sms/mms til 1224 (alm. sms-takst), eller send os en mail på 1224@eb.dk