Dobbelt trafikdrab kostede 2000 kr.

Ældre ægtepar dræbt på stedet, da 50 årig mand pludselig kørte over i modsatte vejside

To menneskeliv blev af retten i Odense i dag takseret til 2000 kroner.

Det var det beløb en 50-årig mand i dag blev idømt i retten i Odense for i juli sidste år have påkørt og dræbt et ægtepar, en kvinde på 67 år og en mand på 68 år, fremgår det af Fyns Stitfstidendes reportage fra retten.

Ægteparret blev dræbt på stedet, da det blev ramt på Assensvej i Glamsbjerg på Fyn 23. juli.

Ægtepar mister livet i trafikulykke på Fyn
Oprindeligt var den 50-årige tiltalt for uagtsomt manddrab, men retten fandt ikke, at han havde kørt på en måde, så den tiltale var holdbar.

Den 50-årige kørte i følge vidner ikke forhurtigt og en alkoholtest viste, at han ikke var beruset, ligesom en undersøgelse af bilen ikke påviste fejl på den.

Ægteparret blev ramt, da den 50-årige pludselig kørte over i den modsatte vejbanen. Retsmødet kastede ikke noget lys over, hvorfor det skete. Selv kunne den 50-årige intet huske.

Overtrådte loven om højrekørsel
Han blev alene dømt for at have overtrådt loven om, at kørsel skal foregå i højre side af vejen.

Manden accepterede dommen, mens anklager Klaus Holten Kristensen overvejer at anke dommen til landsreten.

- Dommen er en underlig mellemvej. Den siger, at manden har ansvaret for kollisionen, der kostede ægteparret livet. Men den siger samtidig, at han ikke har ansvaret for dødens indtræden og begrunder den vurdering med, at man ikke ved, hvorfor han kørte over i den forkerte vejside, siger Klaus Holten Kristensen til Fyens Stiftstidende.