Vagtmand tiltalt: Bankede sin familie

En vagtmands familie fik nærmest daglige tæsk, mener anklagemyndigheden, der kræver ham idømt fængsel

I godt 10 år tav en hel familie i mindre by på Sjælland om faderens voldsregime.

Næsten dagligt fik sønnerne eller hustruen tæsk, mener anklagemyndigheden ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Den 51-årige vagtmand er tiltalt ved retten i Næstved, hvor anklageren vil kræve ham dømt for grov vold mod sine tre sønner og hustruen.

Samtidigt kræver anklageren den 51-årige frakendt retten til at arbejde som vagtmand eller dørmand. Den 51-årige nægter sig skyldig.

Sønnerne er i dag 19, 26 og 28 år gamle. Men de tre drenge var kun i seks-syv års alderen, da faderen, ifølge anklageskriftet, begyndte at slå dem.

Mor og brødre så på
De fik bank enkeltvis, mens brødrene og hustruen så på, lyder tiltalen.

Faderen brugte både lussinger og knytnæveslag mod ansigtet og på kroppen. Den nu 19-årige søn fik tæv gentagne gange, op til to gange om ugen, så han fik blå mærker. Ved en enkelt episode fik sønnen først en lussing i køkkenet og derefter fik han på sit værelse knytnæveslag i tindingen og højre øje.

Hustruen fik også jævnligt bank gennem 10 år, mens sønnerne hjælpeløst måtte se på. Anklageskriftet beskriver blandt andet en episode i august 2011, hvor hustruen fik så mange slag i ansigtet og på kroppen, at hun blødte fra næse og mund og fik blå mærker.

Den mellemste søn var kun seks, da hans far begyndte at tæve ham og det stod på, ifølge tiltalen, de næste 12 år i hjemmet, hvor drengen under overværelse af sin mor og brødre fik adskillige lussinger og knytnæveslag. Drengen husker også et tilfælde, hvor faderen rev hans ørering ud af øreflippen, så det blødte.

Anklageskriftet beskriver, at også den ældste af sønnerne blev mishandlet fra han var i fem-seks års alderen, herunder blev han en gang revet i øret, så det blødte kraftigt.

Retten i Næstved har afsat to dage til retssagen, hvor de tre sønner og hustruen skal vidne mod den 51-årige. Det er endnu uvist, hvornår dommen falder.