Altan-drabet: Sigtets bil overmalet og antændt

Ukendte gerningsmænd har forsøgt at brænde bil, der tilhører 29-årig mand, der er sigtet for drabet på 28-årige Nikolaj Dyrner

Ukendte gerningsmænd har forsøgt at brænde bil af, der tilhører drabssigtet 29-årig. Forinden er der blevet skrevet 'RIP Dyrner' hen over bilen, med henvisning til afdøde Nikolaj Dyrner. (Foto: Mogens Flindt)
Ukendte gerningsmænd har forsøgt at brænde bil af, der tilhører drabssigtet 29-årig. Forinden er der blevet skrevet 'RIP Dyrner' hen over bilen, med henvisning til afdøde Nikolaj Dyrner. (Foto: Mogens Flindt)

Med et budskab, der ikke er til at tage fejl af, har en eller flere ukendte gerningsmænd lavet hærværk mod en bil på Lyngby Hovedgade, hvorefter bilen er blevet sat i brand.

På siden af bilen er der blevet skrevet 'RIP Dyrner' (Hvil i fred Dyrner) med henvisning til den 28-årige Nikolaj Dyrner, der tirsdag aften blev fundet død på altanen hos hans 29-årige kammerat.

Kammerat anholdt: Nikolaj fundet død på altan i Lyngby

Den 29-årige er siden blevet sigtet for drabet, og Nordsjællands Politi bekræfter, at bilen tilhører ham.

– Der har været ild i en bil, som den sigtede i drabssagen har haft rådighed over. Mere kan jeg dog ikke fortælle dig på nuværende tidspunkt, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Ole Hestbæk til Ekstra Bladet.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 20.31, hvorefter brandvæsnet fik slukket branden.

Venner truede drabssigtet
Politiet ved ikke noget om motivet eller hvem der står bag hærværket mod bilen, som ikke nåede at udbrænde, før brandvæsnet fik ilden under kontrol. Politiet kan heller ikke sige noget om, hvordan branden er opstået.

Altan-drabet: Venner sår tvivl om politiets teori

Meget kunne dog godt tyde på, at det er venner til den dræbte Nikolaj Dyrner, der har lavet hærværk mod bilen i frustration over drabet.

Flere af vennerne har tidligere ageret aggressivt over for den 29-årige drabssigtede ven, da de blandt andet kom med tilråb, da den 29-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør efter anholdelsen.

Nikolajs venner amok i retten: 'Vi slår dig ihjel'

Den 28-årige Nikolaj Dyrner blev sent tirsdag aften fundet død på altanen hos den 29-årige, efter han havde været forsvundet gennem længere tid. Den 29-årige havde indtil da forklaret til politiet, at Nikolaj havde forladt lejligheden efter et skænderi.

Efter et tip vendte politiet dog igen opmærksomheden mod den 29-årige, som altså nu er sigtet for at have skåret halsen over på Nikolaj Dyrner, hvorefter han rullede ham ind i et tæppe og efterlod ham på altanen.

Motivet for drabet på Nikolaj Dyrner er fortsat usikkert. Den 29-årige nægter sig skyldig.