Styrer indbrud i Danmark fra denne by

En række indbrudstyve, der er fanget i Danmark, kommer fra samme by i Rumænien ved Sortehavet. Herfra bliver grupper af indbrudstyve sendt til Danmark

Følg Krimi

Fra byen Tulcea i det østlige Rumænien, tæt på grænsen til Moldavien, kommer en række af de indbrudstyve, som politiets Task Force Indbrud har fanget i Danmark.

Politiet har mistanke om, at bagmænd organiserer grupper af lokale kriminelle, der sendes til Danmark for at begå indbrud. Her i landet har de formentlig kontakter, der også kommer fra Tulcea ved Sortehavet. Byen har 100.000 indbyggere.

Rumænere fængslet efter indbrudstogt

Søndag morgen anholdt politiet tre rumænere, der havde deres dansk indregistrerede bil fuld af tyvekoster fra indbrud i villaer i Nordsjælland. TFI havde rumænerne under observation, og de blev anholdt på vej til deres tilholdssted i København.

Formodet hovedmand længe i Danmark
Den formodede hovedmand, 37, kommer fra Tulcea, og han har opholdt sig længe i Danmark, men har ikke opholds- og arbejdstilladelse. Identiteten på de to andre anholdte er endnu usikker. De har moldaviske pas.

Politiet mistænker, at den 37-årige har supporteret indbrudstyvene i Danmark og blandt andet skaffet biler til dem.

De tre sigtede rumænere blev i søndags varetægtsfængslet for tre uger. Retsmødet var lukket af hensyn til efterforskningen.Tulcea ligger ved Sortehavet og tæt på grænsen til Moldavien.
Tulcea ligger ved Sortehavet og tæt på grænsen til Moldavien.


Efterforskningen mod rumænerne er en udløber af den såkaldte 'postpakkesag', hvor 11 rumænere sidder varetægtsfængslet for cirka 100 villaindbrud. De kommer alle fra Tulcea, og sendte tyvekosterne hjem i 20 kilos postpakker.

Da de 11 blev varetægtsfængslet startede politiet et 'Joint Investigation Team, JIT, med rumænsk politi og efterforskningen viste, at et nyt hold indbrudstyve var sendt til Danmark.

Natten til søndag kørte rumænerne rundt i Allerød-området, og foreløbig mistænker dem foreløbig for ni indbrud, der blev begået på de tidspunkter rumænerne var i bestemte områder i Nordsjælland.

Rumænere anholdt: Bilen fuld af tyvekoster fra nattens indbrud

Foreløbig har politiet kun fået to anmeldelser om indbrud, hvor tyvekosterne er fundet i rumænernes bil.

Efterlyser ofre for indbrud
Men der var mange flere tyvekoster i bilen, og politiet appellerer nu til husejere i Allerød-området om at henvende sig, hvis de har haft indbrud eller har andre oplysninger i sagen.

- Vi skal have fastlagt, hvilke indbrud kosterne stammer fra. Men folk er måske ude at rejse og har derfor ikke anmeldt indbrud endnu, siger politikommissær Jesper Simonsen, Task Force Indbrud.

Chefen for TFI, Karl Erik Agerbo, siger at samarbejdet med rumænsk politi er vigtigt for at bekæmpe de omrejsende kriminelle rumænere. TFI har en rumænsk forbindelsesofficer siddende på politistationen i Gentofte.

- Vi har før set, at grupper af indbrudstyve kommer fra bestemte byer i Rumænien, siger Karl Erik Agerbo.

Politiet mener, at der foregår et samarbejde mellem rumænere i Danmark og landsmænd i Rumænien, som rekrutterer lokale kriminelle, der bliver sendt til Danmark, hvor de bliver supporteret med husly og biler af herboende.

I 'Goldfingersagen', hvor bagmanden hentede grupper af indbrudstyve fra Rumænien til Danmark, hvor de blev indlogeret, fik danske biler og blev instrueret i hvor de skulle begå indbrud, kom alle indbrudstyvene fra det samme lokalområde i Rumænien ved grænsen til Serbien.

Indbrudstyvene i 'Goldfingersagen' var alle sigøjnere, men det er rumænerne, der kommer fra Tulcea, ikke.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde