Skeletrester var 14-årig autist

Det var skeletrester af den 14-årige dreng Avonte, der blev fundet i vandet i Queens forleden

Plakater som disse har prydet gadebilledet rundt omkring i New York siden oktober, hvor den 14-årige Avonte Oquendo forsvandt. (Foto: Facebook)
Plakater som disse har prydet gadebilledet rundt omkring i New York siden oktober, hvor den 14-årige Avonte Oquendo forsvandt. (Foto: Facebook)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Dét var ligrester fra en kun 14-årig dreng, der torsdag blev fundet i vandet ud for en yachtklub i New York-bydelen Queens.

Det bekræftede familieadvokaten til den 14-årige autistiske Avonte Oquendo her til aften dansk tid. Den autistiske dreng løb væk fra sin specialskole på Long Island i starten af oktober måned og har siden da været som sunket i jorden.

Grundet hans autisme kunne han ikke gøre sig forståelig verbalt, og moderen Vanessa Fontaine har siden brugt al sin tid på at lede efter sin søn.

- I har alle været med igennem de sidste 3,5 måneder. Avontes familie har ledt, politiet har ledt, New York City har ledt. Desværre er den besked jeg skal overbringe i dag ikke god. Politiet kontaktede i morges Vanessa og bekræftede, at dna-analyserne slår fast, at de ligrester, som politiet fandt i vandet, tilhører Avonte, lød det stærkt bevæget fra advokaten David Perecman.

Sagen om den forsvundne Avonte har optaget mange New York'ere, der har set drengens glade ansigt og smil fra de tusindevis af plakater, som familie, frivillige og venner har sat op rundt omkring i byen.Fandt ligrester spredt
Det var en teenagepige, der torsdag aften kontaktede politiet, da hun havde opdaget skeletrester i vandet ud for College Point Yacht Club. Også en sko, svarende til Avonte Oquendos størrelse og mærke blev fundet samt noget tøj. Liget var dog så medtaget, at det stort set kun var skelettet - i løse dele - der var tilbage.

- De har fundet de fleste kropsdele, men mangler stadig at finde nogle stykker, bekræftede advokaten overfor Ekstra Bladet under pressemødet.

- De kan ikke sige, hvor længe han har ligget i vandet, men det er selvfølgelig interessant at vide, for at få fastlagt et hændelsesforløb - også i forhold til om han skulle være udsat for en forbrydelse, lød det fra David Perecman.

Under eftersøgningen af den 14-årige autistiske dreng, der havde tendens til at løbe væk hjemmefra, blev der udlovet en dusør på 95.000 $.

Har lagt sag an mod New York
Samtidig har familien nu anlagt sag an mod byen New York på grund af sikkerhedssvigt og procedurer på skolen, som ifølge familien har været med til at forsinke selve eftersøgningen af drengen på gaden.

- Hvorfor låste de døren, efter han var løbet væk? Hvorfor tog det dem to timer at få fat i overvågningen? Hvorfor kontaktede de først politiet og hans mor en time efter, han var forsvundet?, lyder de kritiske spørgsmål nu fra advokaten.

- Jeg er sikker på, at hvis ikke denne række af fejl var sket, så ville Avonte være hjemme nu. Så ville han have sine Nike Jordan sko på, og så var han ikke blevet fundet i en flod, kom det fra Perecman.

- Alle forældre burde have ret til at sende deres børn i skole og vide, at de også kommer hjem igen, faldt bebrejdelserne fra under tirsdagens pressebriefing på Manhattan.

Du kan se den bevægede advokat for familien overbringe offentligheden den triste nyhed, der bekræfter den 14-årige drengs død i tv-klippet ovenfor.