Annonce:
Annonce:

Præst om Nikolaj i kirken: Han strålede altid

Omkring 400 mennesker var mødt op for at tage afsked med Nikolaj Dyrner

Nikolaj Dyrner skulle giftes med sin forlovede Louise Hammerich til maj (Privatfoto)
Nikolaj Dyrner skulle giftes med sin forlovede Louise Hammerich til maj (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Selv om den bidende vinterkulde blæste gennem Karlslunde Kirkegård, var varmen og kærligheden lørdag formiddag til at tage og føle på.

Op mod 400 familiemedlemmer, venner og bekendte var nemlig samlet for at tage afsked med 28-årige Nikolaj Dyrner, som 14. januar blev fundet på en kammerats altan i Lyngby. Slået i hovedet og med halsen skåret over lå han pakket under vattæpper og pottemuld.

Kammerat anholdt: Nikolaj fundet død på altan i LyngbyVennerne i sorg: Nikolaj var en fantastisk ven

Den lille, hvide kirke var så fyldt, at sognegården var åbnet op for sørgende, som kunne følge med via en skærm.

Fortæl lillebror om Nikolaj
Efter at både sangen Amazing Grace og Hallelujah var sunget for de mange mennesker, og de alle havde sunget salmerne 'En rose så jeg skyde' og 'Nu har du taget fra os', rørte præsten de mange især unge mennesker på Nikolaj Dyrners alder med sin tale om den 28-årige far.

Underbo overhørte muligvis drab på Nikolaj

Annonce:

- Nikolaj valgte til sin konfirmation ordene 'I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules'. Og sådan var Nikolaj. Han smilede altid, og glæden strålede ud af ham, sagde præsten Christina Feddersen.

Christina Feddersen henvendte sig særligt til Nikolaj Dyrners bonussøn på otte år, som havde en stor, blå flodhestebamse med i kirken.

Nikolajs kæreste: Jeg kan slet ikke tro det

- Du kaldte Nikolaj for flodhest. Både fordi han engang vandt din flodhestebamse til dig, men også fordi du altid sagde, at Nikolaj var som en flodhest - farlig når man tager dens mad.

- Det må være svært at se så mange mennesker græde og savne Nikolaj. Jeg forstår godt, at det kan være svært at forstå, men du skal huske at tale med dem, hvis du har brug for det, sagde præsten også henvendt til den otte-årige bonussøn.

Nikolaj Dyrner havde sammen med sin forlovede Louise Hammerich også en søn på halvandet år.

Annonce:

- Og så skal du fortælle din lillebror, Faust, om hans far. Alle de gode minder, du har om Nikolaj, skal du fortælle, for Faust kan desværre nok ikke huske dem, når han bliver større, sagde præsten Christina Feddersen.

Et smukt farvel
Af de mange samlede til bistættelsen var størstedelen på Nikolaj Dyrners alder. Det var tydeligt, at den unge tømrer var en afholdt mand.

- Det var en så smuk en afsked, og det er godt, at vi fik sendt den ven, vi elskede så meget, det sted hen, hvor vi også kommer hen, siger den mangeårige ven af Nikolaj Dyrner, Kim Funder, til Ekstra Bladet efter bisættelsen.

Far: En trøst Nikolaj døde hurtigt

På den hvide kiste med de orange blomster, stod der også skrevet, at en elsket aldrig forlader os, de rejser blot i forvejen.

- Vi havde et fællesskab, som man ikke kan forestille sig. Vi snakkede altid sammen, og han vil altid være i vores tanker, siger Kim Funder.

Kammeratlig aften endte fatalt
Nikolaj Dyrner er til Ekstra Bladet blevet beskrevet af sine venner, som et samlingspunkt. En person, der altid var glad og hjælpsom.

Annonce:

Angiveligt var det også hans hjælpsomme sind, som onsdag 8. januar gjorde, at han besøgte sin 29-årige kammerat i Lyngby. Her skulle de snakke arbejde, og muligheden for om Nikolaj Dyrner kunne hjælpe den 29-årige.

Nikolajs venner amok i retten: 'Vi slår dig ihjel'Vennerne græmmes: Drabssigtet hjalp med at lede efter Nikolaj

Aftenen endte dog fatalt, og mellem klokken tre og seks om morgenen blev Nikolaj Dyrner dræbt. Politiet arbejder stadig med sagen, men den 29-årige kammerat er varetægtsfængslet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: