Annonce:
Annonce:

Skud mod tattobutik: 16-årig på anklagebænken i dag

Retssag om bandekrig i Køge begynder i dag

Ifølge anklageskriftet sendte denne 24-årige mand to børn 'i byen' for at begå drabsforsøg.
Ifølge anklageskriftet sendte denne 24-årige mand to børn 'i byen' for at begå drabsforsøg.
Annonce:
Følg Krimi

En 16-årig dreng og en 25-årig mand sætter sig i dag på anklagebænken i en sag, hvor de er tiltalt for skud mod en tattobutik i Køge 6. februar i fjor.

Politi: 14-årig affyrede skud mod rockere

Ifølge politiet var der to om selve skyderiet - den nu 16-årige og en dreng, der på daværende tidspunkt kun var 14 år gammel. Dermed undgår han en straffesag. Ifølge Ritzau menes den 14-årige at være ham, der affyrede våbnet mod butikken.

Den 25-årige var ifølge anklageskriftet manden, de sendte de to drenge afsted for at skyde mod butikken. Motivet menes at være hævn i en kort, men heftig bandekonflikt i Køge.

Nægter sig skyldige
De tiltalte, der begge har indvandrerbaggrund, nægter sig skyldige.

Det var tidligt på eftermiddagen 6. februar, at der blev affyret to-tre skud mod tatovørforretningen 'State of Grace' på Nørre Boulevard i Køge.

Annonce:

I anklageskriftet står, at der i forretningen befandt sig fire personer, hvoraf nogle har forbindelse til Bandidos. Ingen blev dog ramt.

Anklagemyndigheden hævder, at skuddene blev affyret som led i en konflikt mellem Black Cobra og Bandidos. Og de to drenge gik i aktion på ordre eller opfordring fra den 25-årige, der også gav våbnet - en revolver - til drengene, påstår anklagemyndigheden.

Frygter ballade
Efter skyderiet flygtede de to drenge på en stjålet knallert, fremgår det af beskrivelsen af forløbet i anklageskriftet.

Det er Retten i Roskilde, der behandler sagen, men selve retssagen foregår i Glostrup, hvor retten har lånt et lokale.

Det sker for bedre at kunne gardere sig mod eventuelle ubehageligheder, der kunne tænkes at opstå.

Annonce:

Ifølge kilder med indsigt i miljøet var den 25-årige på daærende tidspunkt en af de ledende figurer i grupperingen Black Cobra i Køge. Han er en person, der gennem en årrække har været viklet ind i række konfliktscenarier med drab og drabsforsøg.

Ifølge kilderne var skyderiet led i et lokalt banderelateret konflikt-scenarie mellem Black Cobra-folk og medlemmer af Bandidos i byen.

Del af konflikt
Men den pågældende konflikt, der kulminerede med skyderiet mod tattobutikken, begyndte om 29. januar. Her blev den 25-årige Black Cobra-leder overfaldet af to Bandidos-prøvemedlemmer.

Først på en grillbar - kort efter rykkede slagsmålet videre ind i en nærliggede slikbutik, hvor bandelederen blev overfladisk såret af knivstik.

Mødet på grillbaren var tilfældigt. Og striden mellem det ene af prøvemedlemmerne og Black Cobra-lederen var af personlig karakter. For Bandidos-prøvemedlemmet havde tidligere været del af grupperingen Bloodz, der også holder til i Køge - og som også har været i konflikt med Black Cobra.

Derefter fulgte flere voldsepisoder, der blandt andet inkluderede natlige skud mod boligen til et Black Cobra-medlem, der bor i nærheden af Køge.

Og natten forud for skyderiet mod tattobutikken var foreløbigt ukendte gerningsmænd trængt ind i hjemmet et 26-årigt Bandidos-prøvemedlem i Herfølge. Her blev rockeren skudsåret i knæet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: