Annonce:
Annonce:

Anklager: 25-årig bandefigur instruerede børn i drabsforsøg

Teenager nægter drabsforsøg mod Bandidos, men erkender at have været med

Ifølge politiet  sendte denne 25-årige mand to drenge på 14 og 15 'i byen' for at skyde mod en tattobutik.
Ifølge politiet sendte denne 25-årige mand to drenge på 14 og 15 'i byen' for at skyde mod en tattobutik.
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En billedserie af to unge på en rød scooter, der taler med en kasketklædt person, er et af de centrale beviser i sagen, hvor 25-årige Oruc Türkoglu og 16-årige Ilham Kakar er tiltalt for skud mod en tattobutik i Køge i fjor.

Skud mod tattobutik: 16-årig på anklagebænken i dag

To gerningsmænd til skyderiet er forud blevet fotograferet på en røde scooter. Billedserien viser angiveligt, hvordan den 25-årige omkring kl. 12.09 – altså en lille time før skyderiet – instruerer de to på scooteren i det kommende skudattentat.

Begge de tiltalte nægter drabsforsøg, om end den 16-årige erkender sammen med en dengang 14-årige at have udsat andre for fare.

Annonce:

- Han erkender at have med, hvor en anden person har skudt mod den omtalte butik. Men vidste han noget. Var det for at dræbe - eller var det for at skræmme nogen. Det er nogle af de punkter, der skal belyses, sagde den 16-åriges forsvarer, Gitte Juul Jensen, ved dagens retsmøde.

- Det skal også bevises, at der vitterligt har været konflikt og at min klient er del af Black Cobra, tilføjede hun.

- Min klient er IKKE medlem af Black Cobra, sagde forsvareren.

Netop det spørgsmål er vigtigt fordi de to er tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf, der kan give dobbelt op på straffen, i fald de kendes skyldige.

Tiltalt for pistol
Ud over anklagen om drabsforsøg er den 25-årige også tiltalt for i fællesskab med to andre at have været i besiddelse af en pistol. Våbenfundet blev gjort efter, to personer 2. februar omkring kl 19.45 anmeldte, at de blev forfulgt at ’rockertyper’, der var kørende i en blå Peugeot 206. Kort efter standsede en politipatrulje.

Annonce:

Her fandt politiet dog ikke noget. Til gengæld fandt en tilkaldt polithund kort efter en pistol af mærket Browning i en hæk tæt ved bilen. En dna-undersøgelse knyttede efterfølgende våbnet til en af de tre i den blå Peogeot.

De to øvrige i bilen er allerede dømt for det forhold.

Retssagens hovedpunkt handler om en skudepisode, der udspandt sig 6. februar i fjor. Her blev der tidligt om eftermiddagen affyret skud mod en tattobutik i Køge, der ifølge politiet kan knyttes til Bandidos.

Mens den 16-årige er tiltalt for at have deltaget i selve skyderiet - så er den 25-årige tiltalt for at have beordret attentatet, ligesom han ifølge politiet udleverede våbnet til de to gerningsmænd.

Anklager: 14-årig affyrede pistol
Personen, der menes at have affyret våbnet, var en dengang 14-årig dreng, der på grund af sin alder ikke kan retsforfølges.

Annonce:

Anklager, Thomas Hugger, har ved sin fremlæggelse forklaret, hvordan området er grupperingen Black Cobra’s ’territorium. Her har politiet også fundet den stjålne røde PGO scooter, der angiveligt blev brugt ved skyderiet, ligesom også våbnet, en kortnæset 357 Magnum revolver, er fundet i det område.

Et af skuddene gik igennem vinduet til den lejlighed, der ligger ovenpå tatto-butikken. Til alt held var ingen hjemme i lejligheden.

Anklagemyndigheden, Thomas Hugger, mener at skyderiet er sket som led i en konflikt mellem to grupper. Og derfor fremlagde anklageren derfor en kronologisk gennemgang af konfliktens episoder.

En række episoder
Første episode var i januar ved en retssag i ved Retten i Holbæk, hvor den 25-årige var offeret. Her var der ikke direkte vold, men episoden er alligevel registreret som en konfrontation.

Dømt for drabsforsøg på bandeleder og Bandefigur skulle dø i kugleregn - retssag begyndt i dag

29. januar blev den 25-årige overfaldet i en slikbutik i Køge.

30. om aftenen. Her kom en gruppe Bandidos på benzintank ved Ellemarken bevæbnet med køller og slagvåben, hvor de jagtede unge i område

To dage senere Bandidos vagtvirksomhed ved Bandidos’ klubhus på Falkevej i Køge, hvor tilfældige indvandrere blevet overfaldet og slået.

Annonce:

Dagen efter fulgte episoden, hvor tre Black Cobra- folk blev stoppet af politiet, da de kørte rundt i den blå Peugeot.

6. februar om natten, hvor et 26-årig Bandidos-prøvemedlem overfaldtes i sit hjem og skudsåret i knæet.

Senere samme dag fulgte skyderiet mod tattobutikken.

Dagen efter anmeldte et Black Cobra-medlem, der bor på Amager, hvordan en gruppe på fire Bandidos-medlemmer holdt i en bil foran hans hjem.

24. februar er der skyderi mod en parkeret bil i Ellemarken. Her finder politiet flere våben i form af molotov-cocktails og en maskinpistol i området. Ved samme lejlighed anholdtes den 25-årige.

Nu er der bandefred i Køge og Nu er der bandefred i Køge

29. marts mødtes folk fra både Black Cobra og Bandidos til en fredsslutning på torvet i Køge.

Tiltalt blev fejlmedicineret
Dagens retsmøde blev forsinket, da den 25-årige akut blev indlagt i aftes.

Annonce:

På den lukkede psykatriske afdeling ’Sikringen’ i Nykøbing Sjælland, hvor han er anbragt i surogat under sin varetægtsfængling, fik han ved en fejl i går i stedet for sovemiddel udleveret en anden anbragts medicin.

Det siger den 25-åriges forsvarer Kristian Mølgaard.

På grund af fejlmedicineringen og indlæggelsen begyndte retssagen først klokken 13 i stedet for 9.30.

Den 25-årige virkede stadig lettere medtaget, da han bæltefikseret blev ført ind i retssalen.

Det er Retten i Roskilde, der behandler sagen. Men i stedet for at bruge et af deres egne lokaler til sagen om skyderiet mod tatto-butikken, har Retten i Roskilde lånt den store retsal ved Retten i Glostrup.

Ved tidligere sager, der indvolverede personer med tilknytning til bandemiljøet, har der flere gange været optræk til ballade. Og den store retssal i ved Retten i Glostrup er nemmere at bevogte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: