Annonce:
Annonce:

18-årig kørte af motorvej og ramte gaffeltruck

Spejlglat trods saltning: Så længe det blæser, er der stor risiko for glatte veje

En 18-årig kørte helt af motorvejen og op ad en skråning ved Navervej i Roskilde. (Foto: Google Maps)
En 18-årig kørte helt af motorvejen og op ad en skråning ved Navervej i Roskilde. (Foto: Google Maps)
Annonce:
Følg Krimi

Selv om vejene landet rundt er blevet saltet godt og grundigt fra morgenstunden, så er der god grund til at køre ekstra forsigtigt i dag.

Vejene særligt på Sjællands og i Nordjylland kan nemlig være spejlglatte. Det opdagede en 18-årig onsdag formiddag omkring klokken 09.45 da han tog sig en usædvanlig lang rutsjetur på motorvejen.

Den 18-årige kører fra Holbæk mod vest på Holbækmotorvejen, da bilen foran ham pludselig bremser op ved Navervej. Det får den 18-årige til at bremse kraftigt.

- På grund af sjap skrider han helt af motorvejen, op ad en skråning og helt op på en parkeringsplads uden for motorvejen, hvor han rammer en parkeret gaffeltruck, siger pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard og tilføjer, at den 18-årige ikke overskred hastighedsbegrænsningen.

Annonce:

- Det er tale om et hændeligt uheld, som han heldigvis slap uskadt fra. Men det siger altså noget om, at selv om der er både saltet og ryddet sne, så kan der altså være spejlglat, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af formiddagen modtaget flere meldinger om biler, der er rullet rundt på grund af de glatte veje. Så selv om man har vinterdæk på bilen, bør man alligevel tage sig i agt for forholdende.

- Og det bør man som udgangspunkt gøre i hele landet, selv om vi fra morgenstunden har saltet alt, hvad remmer og tøj kunne holde. Saltningen må altså ikke gå hen og blive en sovepude, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Informationscenter, Maiken Bendtsen, til Ekstra Bladet.

- Det er fint nok, at der bliver saltet, men det er altså ikke lige med, at der ikke er glat, siger hun.

Så længe det blæser, så fyger det med sne, og så er der fortsat risiko for at det lægger sig på vejene og giver glatte forhold. Denne risiko er der er det meste af landet resten af onsdagen, og i særlig grad på Sjælland og i Nordjylland, oplyser Vejdirektoratet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: