Asylansøger plyndrede passagerer i Københavns Lufthavn

En 17-årig asylansøger sigtes for stribevis af grove tyverier fra passagerer i Københavns Lufthavn

Den 17-årige stjal fra travle passagerer i Københavns Lufthavns terminaler. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Den 17-årige stjal fra travle passagerer i Københavns Lufthavns terminaler. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

I december kom en 17-årig marokkaner til København og søgte asyl. Men han mødte aldrig op i Sandholmlejren og blev registreret.

I stedet indlogerede han sig på det billige Hotel Continent på Nørrebrogade, og har siden levet af grove tyverier fra passagerer i Københavns Lufthavn i Kastrup, mener politiet.

Den 17-årige tilstod en række af tyverierne i Københavns dommervagt i dag, hvor han blev varetægtsfængslet for 13 dage. Flere tyverier kunne han ikke huske, men han ville ikke afvise, at han nok havde begået dem.

Politiet sigter foreløbig den 17-årige for 10 tyverier, som er optaget af lufthavnens overvågningskameraer. Der er stjålet mobiltelefoner, tasker, computere og punge til en samlet værdi på cirka 75.000 kr.

Fik stjålet tegnebog med 30.000
En passager, der lige var landet og skulle til Lunds Universitet i Sverige, fik 'lettet' sin tegnebog med 30.000 svenske kroner.

- Vi skal nu til at gennemgå alle tyverisagerne fra Københavns Lufthavn, og vi forventer, at der kommer flere sigtelser mod den 17-årige, siger vagtleder Henrik Boris Jensen, Station Amager.

Marokkaneren blev anholdt kl. 9.40 i går efter, at han stjal en taske fra en passager i Terminal 2, hvor manden var ved at checke ind ved en selvbetjeningsautomat.

Han fulgte efter tyven, der satte tasken fra sig, men det lykkedes SAS-ansatte at tilbageholde den 17-årige.

Tyverierne er blandt andet sket fra bagagevogne eller ved billetautomater. Ved de 10 forhold, som den 17-årige foreløbig er sigtet for, er han genkendt af betjente på overvågningsvideoer fra tyverierne.