Annonce:
Annonce:

Nu er de fængslet: 87-årig med rollator overfaldet

Genkendt på overvågningsvideo, da de sendte penge hjem til Rumænien.

Overvågningsbilleder offentliggjort af politiet i forbindelse med røveriet.(Foto: Politiet)
Overvågningsbilleder offentliggjort af politiet i forbindelse med røveriet.(Foto: Politiet)
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS DOMMERVAGT (Ekstra Bladet): Det 87-årige offer var stort set forsvarsløs. Tynget af alder og rollator var hun et oplagt offer for en lille gruppe tyveknægte og røvere, der tilsyneladende havde specialiseret sig i at slå til mod ældre.

To rumæneske statsborgere på 43 og 63 er i dag sigtet og fremstillet for et røveri rettet mod den 87-kvinde. Kvinden blev overfaldet i sin opgang i Dronningens Tværgade onsdag 29. januar omkring kl. 12.35. Forinden havde hun netop været i en nærliggende Fakta-butik for at handle.

Da den 87-årige betalte ved kassen fornemmede hun, at 'nogen' kiggede med. Derfor var hun ekstra forsigtig og skjulte sin pung i en inderlomme i jakken.

Annonce:

Hun gik de få hundrede meter til sit hjem og havde lige fået låst opgangsdøren op, da hun blev skubbet omkuld af to mænd. Hun forsøgte at sætte sig til modværge, men røverne åbnede hendes jakke. De fandt pungen i jakken og flygtede med kvindens dankort - og få minutter senere var der hævet 12.000 kr. på hendes konto.

Groft røveri
Ved dagens retsmøde ønskede ingen af de to sigtede at tage stilling til sigtelsen - ligesom ingen af dem ønskede at forklare sig. Via tolk fulgte de retsmødets forløb.

- Politiet vurderer sagen som et ganske alvorligt røveri. Og derfor blev det besluttet at offentliggøre overvågningsvideo fra butikken, sagde anklager Jacob Buch-Jepsen.

TV: De forfulgte 87-årig fra Fakta og overfaldt hende

Ud over billederne fra butikken er gerningsmændene også fanget af overvågningsvideo ved de to hæveautomater, hvor de 12.000 kr er hævet efter røveriet.

Begge har et meget karakteristisk udseende. Den ene er lille og spinkel med et spidst ansigt, mens den anden er rund og kvabset. Og i følge anklageren var begge iklædt tøj identisk med det, som gerningsmændene var iklædt på overvågningsvideoen.

Annonce:

Genkendt på overvågningsvideo
Via de offentliggjorte billeder blev rumænerduoen genkendt hos et vekselfirma, dagen efter røveriet, hvor de sendte 26.000 kr hjem til Rumænien.

Begge blev anholdt i går omkring kl 11. De nærmere omstændigheder ved anholdelsen kom ikke frem ved dagens retsmøde.

Men selv om, at ingen af de to ved dagens grundlovsforhør ville sige noget, havde begge forklaret sig indgående til politiet efter anholdelsen.

Overfor politiet har de erkendt, at det er dem, der er på overvågningsvideoerne.

Den ene har forklaret, hvordan han var ved Fakta-butikken for at tigge. Siden var han gået ind for at købe mad. Den anden forklarede ligeledes, at han han havde været inde i butikken for at købe mad. Overvågningsvideoen påviste dog, at de kun havde købt to sodavand, ligesom det tydeligt fremgår, hvordan den ene stod ganske tæt op af offeret, da hun betalte.

Annonce:

Begge nægter tyveri og røveri. Den ene - den 63-årige - forklarede til politiet, hvordan han efterfølgende fik dankort og kode af den 43-årige, så han kunne hæve pengene.

Pengene skulle angiveligt gå til en syg søster i Rumænien.

Erkendte hævning
Den 43-årige erkendte at have sendt penge til Rumænien. Men hans påstand var, at pengene stammede fra salg af en bil.

Ud over røveriet mod den 87-årige er de to - sammen med indtil videre ukendte gerningsmædn også sigtet for to andre sager.

Dels et tyveri af en pung, der skete i en Kvickly i Valby 27. januar og dels et tyveri af en pung og et kamera fra en taske i en bybus 17. december i fjor. Ofrene havde i begge tilfælde været 73-årige kvinder.

Begge blev foreløbigt fængslet frem til 26 februar. Inden de blev ført ud, nåede den ene lavmælt at klage sin situation.

- Mine børn græder i telefonen hjemme i Rumæinen, sagde den 43-årige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: