Champagnedrengen sigtet for millionsvindel

Københavns Vestegns Politi har anholdt og sigtet 22-årige Mads Dinesen alias 'Champagnedrengen' og 33-årige Per Ulrich Karpf. Begge er sigtet for bedrageri og dokumentfalsk i millionklassen

Mads Dinesen er blevet anholdt og sigtet for millionsvindel sammen med den 33-årige jetset-svindler Per Ulrich Karpf (Foto: Rumle Skafte)
Mads Dinesen er blevet anholdt og sigtet for millionsvindel sammen med den 33-årige jetset-svindler Per Ulrich Karpf (Foto: Rumle Skafte)

Ved du noget? Tip os på e-mail til 1224@eb.dk eller på sms/mms til 1224 (alm. takst)

Københavns Vestegns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har onsdag morgen anholdt to direktører og sigtet dem for bedrageri og dokumentfalsk for over 30 millioner kroner.

Der er ifølge Ekstra Bladets oplysninger tale om den 22-årige Mads Dinesen alias 'Champagnedrengen' samt 33-årige Per Ulrich Karpf. Begge blev de anholdt på deres respektive bopæle, Dinesen på Frederiksberg og Karpf i Rungsted.

Champagnedrengs konkurs-firma støttede indsamling

Direktørerne mistænkes blandt andet for at have manipuleret og svindlet en række virksomheder til at sende varer som eksempelvis hårde hvidevarer, musikanlæg, biler og forskellige former for elektronik.

Systematisk bedrag
Varerne blev ikke betalt, men alligevel solgt videre, og fortjenesten beholdt de selv, mener myndighederne.

Den 22-årige Dinesen sigtes for bedrageri, forsøg derpå og for at have forfalsket dokumenter, der fik hans firma til at fremstå mere værdifuld, end det i virkeligheden var.

Formålet med falskneriet var ifølge sigtelsen at overbevise leverandører om, at han var kapitalstærk, så han kunne få kredit.

Dinesen forarger igen: Her blender han 1000 kroneseddel i drink

- Det ser ud til, at han har ført andre bag lyset og svindlet systematisk for at finansiere et stort personligt forbrug, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Gammel kending
33-årige Karpf efterforskes af Bagmandspolitiet og sigtes ligeledes for bedrageri, forsøg på bedrageri og for at have forfalsket dokumenter.

Karpf har tidligere modtaget fængselsstraf to gange i 2007 og én gang i 2008 for bedrageri og dokumentfalsk. Begge dele i forbindelse med spekulation i ejendomme.

Han sigtes i denne sag for at have ledet flere selskaber, selvom han tidligere er frakendt retten til det.

- Vi sigter direktøren for systematisk at have stiftet selskaber med forfalskede dokumenter, og vi ser med stor alvor på en sådan form for kriminalitet, som kan undergrave tilliden til selskaber med begrænset ansvar, siger vicestatsadvokat Per Fiig.

Samlet set er der angiveligt svindlet for over 30 millioner kroner.

Mads Dinesen bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag ved Retten i Glostrup, mens Per Ulrich Karpf fremstilles i Københavns Byret. Begge forhør kommer formentlig til at foregå bag lukkede døre.