Dræbt brandmand mindes af kolleger

44-årige André Møller fra Ebeltoft begraves på lørdag - allerede nu mindes han på stedet, hvor han døde i en trafikulykke

Den omkomne brandmand André Møllers kasket og brandøkse pryder symbolsk ulykkesstedet, hvor der også er blomster, breve og tændte lys. (Foto: Ernst van Norde)
Den omkomne brandmand André Møllers kasket og brandøkse pryder symbolsk ulykkesstedet, hvor der også er blomster, breve og tændte lys. (Foto: Ernst van Norde)

Når alarmen lyder, går brandmænd gennem ild og vand for at redde liv, men når døden kommer tæt på, er de lige så bløde som andre mennesker.

Adskillige af den dræbte Ebeltoft-brandmand André Møllers kolleger har mere end én gang været forbi stedet, hvor den 44-årige deltidsbrandmand i weekenden blev dræbt i en trafikulykke under udtrykning til en gårdbrand på Djursland.

Og når den 44-årige deltidsbrandmand André Møller på lørdag bisættes fra Ebeltoft Kirke, vil kollegerne fra Djursland Brand og Redning samles og følge deres omkomne kollega til graven.

André Møller døde på stedet og makkeren blev kvæstet, da en vandfyldt tankvogn kom i slinger under udrykning og væltede i et sving.

Blomster, lys og breve er lagt på stedet, hvor adskillige knækkede træer vidner om den voldsomme ulykke. Midt i det hele står Andrés brandøkse plantet i jorden med kasketten ved siden af. Symboler på respekten for den 44-årige skolepedels stærke engagement i beredskabet.

Midt i mellem blomster, billeder og breve ligger en legetøjs brandbil fra en lille fan af den omkomne.

Et par meter fra blomsterne står en kollega helt stille og mindes den dræbte.

Politiets bilinspektør, der har undersøgt den havarerede tankvogn, har afvist teorien om, at årsagen til ulykken var en forhjulspunktering. Han hælder i stedet til for høj fart og ustabilitet på den kurvede kørebane.

André Møllers sidste rejse finder sted fra Ebeltoft Kirke lørdag klokken 11.