Annonce:
Annonce:

Forsvarsadvokat:- Sass Larsen kunne selv ryge med i den nye bandepakke

Forsvarsadvokat og livstidsdømt HA-rocker kræver ekstra gennemtænkning af nyt lovforslag

Jørgen 'Fehår' Nielsen og dennes advokat, Peter Secher Schmidt mener, at Henrik Sass Larsen (indsat) selv havde risikeret at ryge med, hvis lovforslaget om den kommende bandepakke havde været vedtaget, da Sass Larsen havde ørene i maskinen ifrobindelse med Bandidos-rockeren Suzuki-Torben.(Foto: Linda Johansen)
Jørgen 'Fehår' Nielsen og dennes advokat, Peter Secher Schmidt mener, at Henrik Sass Larsen (indsat) selv havde risikeret at ryge med, hvis lovforslaget om den kommende bandepakke havde været vedtaget, da Sass Larsen havde ørene i maskinen ifrobindelse med Bandidos-rockeren Suzuki-Torben.(Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Krimi

Henrik Sass Larsen bør tænke sig om, inden han stemmer enten for eller imod ved den kommende afstemning omkring stramningerne vedrørende bandepakken.

Havde lovpakken været vedtaget allerede, lå han, ifølge forsvarsadvokat Peter Secher Schmidt, lunt i svinget til selv at ryge med.

Sammen med sin klient - den livstidsdømte HA'er Jørgen 'Fehår' Nielsen, mener han, at stramingerne går alt for langt.

- Er det i et retssamfund tilstrækkeligt, hvad politiet skønner, når skønnet ikke kan efterprøves af retten?

Læs rockerens og forsvarerens indlæg her og debattér deres synspunkter:

Livstidsdømt HA'er til angreb mod ny bandepakke

Sådan lyder det retoriske spørgsmål fra forsvaradvokat Peter Secher Schmidt.

- Hvorfor skal disse centrale spørgsmål ikke kunne prøves af landets domstole. Hvorfor skal myndighederne ikke kunne føre bevis for dem, spørger han videre.

Annonce:

- Når bevisførelse ved landets domstole erstattes af politiets skøn, erstattes retfærdighed af sin modsætning – nemlig vilkårligheden. Kun en politistat overlader skønnet til politiet uden reel mulighed for at efterprøve politiets skøn.

- Henrik Sass Larsen har været genstand for et af politiets fejlskøn om tilknytning til rocker- og bandemiljøet. Et cafebesøg og et par sms’er med Bandidosrockeren Suzuki-Torben var for PET dokumentation nok til, at de skønnede, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes. Dermed troede politiet, at de ikke skulle stå til regnskab for deres skøn, og da det endelig skete åbenbarede dybden i fejlskønnet sig.

- Men Sass Larsen var heldig. Han fik mulighed for at efterprøve politiets fejlskøn, og i dag er han minister. Men han måtte kæmpe hårdt og have ombudsmandens hjælp.

- Og hvorfor vil han som en del af regeringen berøve landets øvrige borgere muligheden for at efterprøve om politiets skøn er rigtige, spørger Secher Schmidt, der fortsætter:

Annonce:

- Pia Kjærsgaard har også prøvet, at politiet – også her var det PET - indimellem ikke kun har samfundets bedste i tankerne. I hendes sag om Christiania-besøget har PET’s skøn efterladt meget tilbage at ønske. Det var vist ikke et helt sagligt skøn.

- Og måske skulle Sass Larsen og Pia Kjærsgaard stille deres politikerkollegaer spørgsmålet: Kan vi overlade så meget til politiets skøn, siger Peter Secher Schmidt.

Ekstra Bladet forsøgt at indhente kommentar fra Sass Larsen via hans spindoktor. Han er ikke vendt tilbage.

Hans partikollega Trine Bramsen er dog helt klar i spyttet om, at Peter Secher Schmidts og Jørgen 'Fehår' Nielsens argumenter mod bandepakken ikke ændrer hendes holdning til, at det er nødvendigt med ekstra skrappe sanktioner.

- Det overrasker mig ikke, at henholdsvis en rocker og en forsvarer, der lever af rockerne, kæmper imod strafskærpelser for de kriminelle grupperinger, siger Trine Bramsen, retspolitisk ordfører, Socialdemokraterne.

Annonce:

- Deres indvendinger imod regeringens rocker- og bandepakke ændrer dog ikke min holdning til, at det er nødvendigt at tage ekstra skrappe sanktioner i brug over for rockernes fuldstændig uacceptable kriminalitet.

- Jeg har ingen skrupler over for den forskelsbehandling, der ligger i dobbelt straf til rocker- og banderelateret kriminalitet. Og jeg har fuld tillid til, at politiet og vores domstole vurderer sagerne sagligt.

- Ofte er det ikke svært at kende et rocker- og bandemedlem, da rygmærker afslører tilhørsforhold – alternativt foreligger der normalt aflytninger eller andre fældende beviser. For mig handler det om, at vi får sat en stopper for rocker- og bandemedlemmers uønskede adfærd. Så kan jeg sådan set godt leve med, at en rocker og hans forsvarer ikke er tilfredse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: