Sendte tyvekoster hjem til Rumænien i postpakker

Tyvekoster fra villaindbrud i Danmark blev sendt hjem til Rumænien i flyttekasser fra danske posthuse. Politiet har optrevlet en ring af 16 indbrudstyve

'Operation Sixpack' kaldte politiet efterforskningen, hvor store postpakker med tyvekoster blev opsnappet på vej til Rumænien. (politifoto)
'Operation Sixpack' kaldte politiet efterforskningen, hvor store postpakker med tyvekoster blev opsnappet på vej til Rumænien. (politifoto)

En bande rumænske indbrudstyve har været gode kunder hos Post Danmark.

De sendte tunge pakker fyldt med tyvekoster hjem til byen Tulsea i Rumænien.

Det skete fra forskellige posthuse i Københavns-området.

Pakkerne på hver cirka 20 kilo var flyttekasser fra 'Røverkøb', der var viklet godt ind i tape, så de kunne klare den lange rejse til Rumænien med indholdet af smykker, mobiltelefoner og iPads.

Styrer indbrud i Danmark fra denne by

Politiets 'Task Force Indbrud' har lige nu 16 arrestanter, 14 af dem rumænere, i sagen om organiserede indbrud, der startede, da politiet opsnappede flere kasser med tyvekoster i samarbejde med Post Danmark.

De 14 rumænere kommer alle fra samme by Tulsea tæt på grænsen til Moldavien, mens de to sidste er fra selve Moldavien.

De kender hinanden
Indbrudstyvene har opereret i flere grupper: - Men de kender alle hinanden på kryds og tværs, siger chefen for TFI Karl Erik Agerbo.

Nu har politiet rejst tiltale mod de første seks rumænere i 'Operation Sixpack' efter at de blev snuppet med fem postpakker på hver 20 kilo proppet med tyvekoster. De er 20, 21, 23, 24, 25 og 26 år gamle.

Den 23-årige rumæner fik 6. juni sidste år en dom for berigelseskriminalitet ved retten i Lyngby og blev udvist. Men allerede i oktober blev han igen anholdt for indbrud.

- Vi er ikke i tvivl om, at de har sendt flere kasser ud af landet. Det lykkedes os at få fat i fem flyttekasser, der var sendt fra forskellige posthuse, siger Karl Erik Agerbo.

Millionudbytte
I anklageskriftet er der rejst tiltale for 24 villaindbrud, hvor der samlet er stjålet effekter for mindst 1,1 millioner kroner. Ved flere indbrud har politiet endnu ikke en samlet værdiopgørelse.

I hele komplekset med 16 varetægtsfængslede skønner politiet, at der er stjålet for op mod tre millioner kr.

Rumænere anholdt: Bilen fuld af tyvekoster fra nattens indbrud

Flere af de rumænske indbrudstyve boede ligesom mange af deres 'kolleger', som politiet tidligere har anholdt, på det billige Hotel Continent på Nørrebrogade.

Fra ure til e-cigaretter
Indholdet af rumænernes postpakker fremgår delvist af politiets kosterliste. Der var tale om mobiltelefoner, bærbare pc´ere, herreure, mønter, smykker, sølvtøj og endda 17 pakker e-cigaretter og en blodtryksmåler.

Politiet har sporet en række af de beslaglagte tyvekoster til konkrete indbrud, som der nu er rejst tiltale for mod de seks rumænere. De øvrige 10 arrestanter i sagskomplekset efterforskes der stadig imod.

Retssagen mod de seks rumænere i 'postpakkesagen' starter den 23.april og varer fire dage. Foruden fængselsstraffe efter den skærpede bestemmelse om organiseret indbrudskriminalitet, kræves rumænerne udvist.

Asylbande fra Sandholm bag villaindbrud til millioner