Annonce:
Annonce:

Kim Larsens mor er død

Nekrolog: Nationalskjalden Kim Larsens mor er sovet stille ind i en alder af 96 år

Eva Flyvholm (tv.) var en særdeles sej kvinde. Her ses Kim Larsen sammen med sin mor og sin hustru, Lislotte Kløvborg (th.). (Arkivfoto: Ekstra Bladet)
Eva Flyvholm (tv.) var en særdeles sej kvinde. Her ses Kim Larsen sammen med sin mor og sin hustru, Lislotte Kløvborg (th.). (Arkivfoto: Ekstra Bladet)
Annonce:
Følg Krimi

- Eva Flyvholm Larsen er stille sovet ind, lyder den korte, usentimentale besked fra nationalskjalden Kim Larsen.

På familiens vegne giver han sammen med sin kone Liselotte og børnene Hjalmer og Lui beskeden om, at bisættelsen har fundet sted. Det er sket i al den stilhed, han har ønsket sig for sin 96-årige mor i Odense.

Om nogen har betydet noget og i den grad præget Kim Larsens liv, har det været hans mor, der egenhændigt tog sig af ham og hans afdøde storebror Tore efter, at hun blev skilt fra læreren Alfred M. Larsen, der døde i ensomhed for nogle år siden på Ærø. Kim Larsen deltog ikke i sin fars begravelse, men optrådte samme aften i Greve, tydeligvis for at anskueliggøre, at han ikke mente, at han skyldte sin far noget.

Annonce:

Hvis han kunne forlade et 5-årigt barns liv, kunne det være en passende tak for sidst. Det var dog far Alfred, der mente, at Kim skulle bære mellemnavnet Melius, der på latin betyder: Den bedre!

Særdeles sej kvinde
Eva Flyvholm var en særdeles sej kvinde, der i den grad vogtede om både sin egen, men i høj grad også sin efterhånden så berømte søns integritet. At ringe til hende for at udfritte hende om sønnens gøren og laden var som at få en lussing, der skræmte de fleste langt, langt væk fra et forbudte område.

Men som det ofte går, når man viser, at det altså ikke bare er for sjov og pladder, men for en vis alvor, man ringer, eller møder op, oplevede man en blomst springe ud i en imødekommenhed, der afspejlede en forståelse og gav anvisninger til opklaring af mange spørgsmål. Men aldrig overtrådte hun, hvad der må have været en uskrevet pagt mellem mor og søn: Det bedste for ham og hans venner!

Annonce:

Hun var en sej kvinde, der var værd at snakke med og ringe til, hvad enten man havde et 'lovligt' journalistisk ærinde eller ej. Al den spontanitet, retfærdighedsfølelse, aldeles efterlod lod hun en i tvivl om sin uimponerede holdning over for autoriteter og bureaukratisk idioti.

Den holdning har Kim Larsen uden tvivl arvet fra hende.

Morfaderens fortællerkunst
Kim Larsen blev født i København, men døbt i Kerteminde. De mange år senere blev mor og søn forenet i Odense. Kim Larsen var forinden blevet skilt fra tre børn og deres mor Kranen, Hanne Qvist, der døde og blev begravet uden Kims deltagelse i 2011.

For 12 år siden giftede Kim Larsen sig med Liselotte Kløvborg i sin dåbskirke i Kerteminde. Det er sammen med deres to børn Hjalmer og Lui, at familien nu tager afsked med årsagen til det hele: Eva Flyvholm Larsen, der gav Kim de grundtvigianske værdier, han aldrig kan løbe fra. Det var morfaderens fantastiske fortællerkunst, der smittede af på Kim Larsen og afspejles i den eneste autoristerede biografi: Albumsamlingen af sange, der har gjort ham til nationalskald - og popsangeren med en egenkapital på 45,5 mio. kr.

Annonce:

Aflyste Kina-koncerter
Det vakte en vis opmærksomhed, da Kim Larsen forleden måtte aflyse tre marts-koncerter i Kina i henholdsvis Hongkong, Beijing og Shanghai.

Årsagen blev angivet til 'rygproblemer, formodet diskusprolaps'. Kim Larsen beklagede mange gange over for publikum, men håbede at kunne gennemføre koncerterne på et senere tidspunkt. Han sagde ikke et ord om, at det måske kunne skyldes, at hans mor lå på dødslejet.

Men nu er det en uomtvisteligt kendesgerning, at han har måtte tage afsked med et af de få meget faste og betydningsfulde omdrejningspunkter i sit liv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: