Her er kaptajnen på det forsvundne fly

Det var en erfaren og velanset pilot, der var kaptajn på flyet fra Malaysia Airlines, der er forsvundet sporløst i luftrummet syd for Vietnam

Kaptajnen på fly MH370 fra Kuala Lumpur til Beijing. (Privatfoto)
Kaptajnen på fly MH370 fra Kuala Lumpur til Beijing. (Privatfoto)
Følg Krimi

Den 53-årige Zaharie Ahmad Shah på billedet herover var piloten, der havde hovedansvaret for det langdistance-fly fra Malaysian Airlines, der på mystisk vis mistede radiokontakt med omverdenen, da det befandt sig i luftrummet mellem Malaysia og Vietnam lørdag morgen dansk tid. Det skriver den malaysiske nyhedsside New Strait Times.

Flyet befandt sig på ruten mellem den Malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur, og den kinesiske hovedstad, Beijing, da det pludselig forsvandt fra radarerne. Ingen ved, hvad der er blevet af flyet.

Kaptajn Zaharie Ahmad Shah har været hos Malaysian Airlines siden 1981, og havde mere end 18.000 timers flyveerfaring bag sig.

Med sig havde han den 27-årige pilot Fariq Ab.Hamid, der kom til Malaysia Airlines i 2007. Han havde 2.763 timers flyveerfaring.

Selvom det umiddelbart var to erfarne folk, der havde ansvaret og kontrollen over flyet med rutenummer MH370, så mistede de af en ukendt årsag kontakten til kontroltårnene klokken 14.30 lokal tid lørdag.

Det 11 år gamle fly af typen Boeing 777-200 havde 239 passagerer om bord. Heriblandt var to børn og 12 besætningsmedlemmer.

Mor i chok: Troede datter var med andet fly

Lørdag aften er deres skæbne stadig ukendt for omverdenen, hvilket har spredt frustration i lufthavnen i Beijing, hvor hundreder af pårørende holder vejret og venter på nyt om deres kære på det forsvundne fly.

Lørdag eftermiddag dansk tid fandt fly fra de vietnamesiske myndigheder rester af olie i vandoverfalden i farvandet mellem Malaysia og Vietnam, der kan stamme fra det forsvundne fly.

Massiv eftersøgning efter forsvundet fly

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+