Dansk nazi-spion knivstukket i Malmø

Forfatteren til bogen ’Forklædt som nazist’ blandt de sårede under weekendens masseslagsmål i Malmø

Se interview med Charlotte Johannsen lavet i forbindelse med udgivelsen af hendes bog 'Forklædt som nazist – en Århushistorie' i 2010 i tv-indslaget herover.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den tidligere landsholdssvømmer Charlotte Johannsen, som i 2008-2009 var undercover i det aarhusianske nazimiljø og i 2010 skrev bogen 'Forklædt som nazist – en Århushistorie', er blandt de seks personer, som natten til søndag blev kvæstet i Malmø under et sammenstød med svenske nynazister.

Det bekræfter den 25-årige kvinde, der i løbet af otte måneders undercover-arbejde infiltrerede hooligan-grupperingen White Pride, over for Ekstra Bladet.

- Jeg er selvfølgelig rystet og chokeret over overfaldet, men er efter omstændighederne okay. Jeg er blevet stukket i armhulen, men kniven ramte hverken lunge eller andre vitale områder, så jeg er sluppet heldigt, siger Charlotte Johannsen, som mener, at europæiske nynazister for tiden vejrer morgenluft.

Voldsofret fra Malmø: Sådan infiltrerede hun White Pride

Episoden, hvor Johannsen og tre andre af de seks sårede blev ramt af knivstik, fandt sted, da adskillige gerningsmænd overfaldt en gruppe unge, der havde været til demonstration i forbindelse med kvindernes internationale kampdag i Malmø.

Overfaldet udviklede sig til et masseslagsmål, som byens ridende politi måtte opløse.

Men inden det lykkedes var Charlotte Johannsen, en anden kvinde samt to mænd altså blevet ramt af knivstik. For den ene mands vedkommende, Malmö FF-supporter og initiativtager til en gruppe af fodboldfans mod homofobi Showan Shattak, så alvorligt, at han ifølge Charlotte Johannsen fortsat ligger i koma.

Læs mere i Ekstra Bladet tirsdag!