Annonce:
Annonce:

16-årig hammersvinger fængslet: Han truede mig

- Jeg sigtede efter ansigtet og svingede hammeren, forklarede 16-årig i grundlovsforhør. Han følte sig truet og var i chok, lød begrundelsen

Overfaldet skete på Lillekær i Rødovre. (Foto: Bings Maps)
Overfaldet skete på Lillekær i Rødovre. (Foto: Bings Maps)
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En 16-årig dreng er søndag blevet varetægtsfængslet i surrogat for særdeles grov vold, efter han lørdag eftermiddag svingede en hammer i hovedet på en 41-årig mand.

Den 16-årige erkendte i retten at have slået den 41-årige i øjet - et slag, der har gjort, at manden har mistet synet på det ene øje - efter en uoverensstemmelse over en parkeringsplads ved Lillekær i Rødovre.

Det grove overfald skete omkring klokken 15, hvor den sigtede var på vej ud for at finde noget mad sammen med sin kæreste. Ved Lillekær spottede de en parkeringsplads, men det var de ikke ene om.

Både den 41-årige, som havde sin kone i bilen, og den 16-årige ville have p-plads og derfra udviklede det sig, forklarede han i retten.

Annonce:

- Jeg rullede vinduet ned og bad dem flytte sig, forklarede han mumlende i retten, hvor han var mødt op iklædt joggingbukser og en hættetrøje. Han virkede forholdsvist upåvirket af de grove sigtelser mod ham og sad roligt med hovedet på skrå og foldede hænder.

Teenager slog mand i øjet med hammer i parkeringsstrid

Ifølge den 16-årige førte det 41-årige offer efter lidt ordudveksling sin finger hen over halsen, som ville han true med at skære halsen over på ham. Begge trådte ud af bilerne - den 16-årige med en hammer langs siden. Hammeren havde han med, fordi han havde brugt den til at 'slå nogle søm i' i sin fars garage.

- Han sagde slå mig, så slå mig og bankede på brystet et par gange. Han trådte tæt på, og jeg blev bange og følte mig truet og chokeret. Så jeg sigtede efter ansigtet og svingede hammeren, fortalte den 16-årige

Ifølge den 41-åriges kone, hvis forklaring blev læst op i retten, var der dog ikke nogen trusler fra den 41-årige mand, som blot havde spurgt, hvorfor den unge mand råbte sådan. Hun har desuden forklaret, at den 16-årige, der er dansker, råbte racistiske skældsord mod parret.

Annonce:

Flere venner og familiemedlemmer til den 16-årige var mødt op i retten, og særligt hans kæreste, som overværede det grove overfald, var dybt berørt og græd.

Den 16-årige, som allerede har en voldsdom fra 2012, blev grundet sin unge alder fængslet i surrogat i 14 dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: