Tiltalt far om babyvold: Det var et uheld

En 27-årig mand er tiltalt for grov vold mod et spædbarn på kun fire måneder. I dag forklarede han sig i retten

I retssagen om grov babyvold i Køge har den tiltalte far netop forklaret sig foran de tre dommere i retten i Roskilde. (Foto: Linda Johansen).
I retssagen om grov babyvold i Køge har den tiltalte far netop forklaret sig foran de tre dommere i retten i Roskilde. (Foto: Linda Johansen).
Følg Krimi

RETTEN I ROSKILDE (Ekstra Bladet): I retssagen om grov babyvold i Køge har den tiltalte far netop forklaret sig foran de tre dommere i retten i Roskilde. Han er tiltalt for at have tævet sin blot fire måneder gamle søn i så alvorlig grad, at han har pådraget sig tre hjerneblødninger og kraniebrud.

Skaderne blev opdaget af lægerne på Rigshospitalet, da den fire måneder gamle dreng blev hentet af en ambulance på en adresse i Køge den 2. august. Ifølge faren var der tale om et simpelt uheld.

Den 27-årige far fortæller, at han mistede grebet om sin søn, da han ville rejse sig fra sofaen.

- Jeg tænder for TV’et, men så begynder min søn at græde. Derfor vil jeg rejse mig for at gå en lille tur. Da jeg skal sætte af med den ene hånd, så får jeg overbalance.

- Han falder med hovedet først, men jeg ser ham ikke ramme gulvet. Jeg hører kun en lyd og et bump, forklarer den tiltalte i retten.

Den tiltalte kan ikke huske præcis, hvor højt sønnen faldt fra, men det drejer sig angiveligt om lidt over en meter.

Troede han var død
Efter faldet fortæller den 27-årige mand fra Køge, at hans dreng pludselig går i krampe, hvorefter han bliver helt livløs.

- Jeg troede, at han var død, så jeg dasker ham i ansigtet og råber til ham, at han skal komme til sig selv. Jeg slår ham ikke, men rusker lidt i ham, siger den tiltalte.

I retten afspillede senioranklager, Peter Ahleson, opkaldet til 112. Her fremgår det, at den fire måneder gamle dreng var ’væk’.

- Han trækker vejret meget langsomt og virker helt død, siger den tiltalte i sit opkald til alarmcentralen, mens en grædefærdig mor råber og skriger i baggrunden.

Ifølge den 27-årige mands forklaring var han helt i chok, da han fandt ud af, at hans søn havde pådraget sig tre hjerneblødninger og et kraniebrud. Det kom helt bag på ham.

Offer risikerer varige mén
Den tiltalte, som er tyrkisk statsborger, er tiltalt for legemsangreb under særdeles skærpende omstændigheder. Han har netop færdiggjort sin lange forklaring i retten.

Drengen lå i respirator i 10 dage, hvorefter han kom i bedring. Alligevel var der, ifølge anklageren, stadig lægelig bekymring for om han havde fået hjerneskade, og om der var risiko for spastiske mén og skader på synet.

Den seneste lægelige status på den nu knap et år gamle dreng er fra januar i år. Han har fortsat let spasticitet i venstre arm og ben, men det er fortsat for tidligt at sige, hvilke følgetilstande drengen vil være udsat for. Lægerne forventer alligevel motoriske problemer, forsinket gangsituation og sproglige vanskeligheder.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.