Fire HA-rockere bagmænd i stor hashsag

Fire fuldgyldige HA'ere er blandt de 81 sigtede i hashsagen, hvor flere hundreder kilo hash er solgt fra Christiania

(Arkivfoto: POLFOTO)
(Arkivfoto: POLFOTO)
Følg Krimi

Ud over afdøde Michael Brokside er også fire andre HA-medllemer sigtet i den historisk store hashsaktion mod Christiania, hvor i alt 81 er sigtet.

Hele sagskomplekset indeholder mange dele, men Broksides forhold har tilsyneladende ikke noget med de fire andre HA'ere at gøre.

Af sigtelserne fremgår det, at de fire fuldgyldige Hells Angels-rockere mentes at være bagmænd til levering af over et halv ton hash til 'bod 13' på Pusherstreet i Christiania. Der er tale om rockere på 'garvede' rockere på henholdsvis 36, 46, 48 og 57 år.

Det specifikke salg, som de fire rockere angiveligt har været medvirkende til, skal ifølge sigtelserne have foregået i perioden begyndelsen af marts 2013 til den 13. marts 2013.

Her menes de fire bagmænd desuden at have koordineret og administreret det daglige arbejde i hashboden, hvor de har fået andre personer til at sælge hashen videre, mens de selv har modtaget en større del af den daglige omsætning fra boden.

Brokke sig i retten
Da blandt andre de fire bagmænd var til grundlovsforhør for knap 14 dage siden, smilede flere af dem, mens sigtelserne mod dem blev læst højt. Der var også enkelte, der brokkede sig højlydt. 'Vores retssikkerhed er jo latterlig', lød det fra en af dem.

Flere af de sigtede fik sig samtidig en slurk vand, mens de lænede sig tilbage i de stive træstole og fik delt beskikkede forsvarer ud til højre og venstre.

Af hensyn af den fortsatte efterforsning i sagen var der både lukkede døre og navneforbud under grundlovsforhøret. Derfor var det kun muligt at overvære selve sigtelserne.

Endnu en sigtet
Politiet er langt fra færdige med at anholde og sigte folk i den enorme hashsag.

Onsdag var endnu en mand i retten til grundlovsforhør. Denne gang er der tale om en 30-årig mand, der menes at være medgerningsmand til et hashsalg på mellem 290 og 435 kilo.

Det skal ifølge sigtelsen have foregået ved 'hashbod 24' i perioden 21. januar 2013 til 6. november 2013.

Ud over den 30-årige leder politiet fortsat efter fem gerningsmænd samt flere endnu uidentificerede medgerningsmænd. Flere af dem menes at opholde sig i udlandet.

Det kunne efterforskningsleder ved Københavns Politi Steffen Th. Steffensen tirsdag fortælle til Ekstra Bladet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind