Vidne i kørestolsag: Alle var i chok

En politibetjent væltede en handicappet mand ud af hans kørestol og råbte skældsord til flere i området, fortæller vidne

Det var en chokerende oplevelse, da 32-årige Jesper Bertelsen, der er lam fra livet, blev skubbet ud af sin kørestol af en politibetjent midt på Blågårds Plads i København.

Det fortæller 19-årige Salwa, der var et af vidnerne til episoden, som udspillede sig på Indre Nørrebro torsdag aften, og er kvinden bag en af de ophidsede stemmer, man kan høre på videoen, man kan se herover artiklen.

Jesper Bertelsen har selv fortalt Politiken, at han råbte skældsord som 'fucking lortestrømere' efter politiet, der anholdt hans ven, men han føler sig alligevel ydmyget over betjentenes opførsel.

- Så kom den ene betjent gående hen imod mig og skubbede mig ud af stolen og ned på jorden. Jeg greb fat i hans jakke eller trøje, da jeg faldt, for at undgå at falde hårdt ned, fortæller Jesper Bertelsen til Politiken.

Handicapforbund: Kørestolssag er et fysisk overgreb

19-årige Salwa fortæller Ekstra Bladet, at hun var på besøg hos sine forældre på Blågårds Plads, hvor hun gik ind i en kiosk for at købe nogle Redbulls. Da hun gik ud derfra, hørte hun højtråbende folk.

- Der var en kvinde, som ville filme et skænderi mellem to venner og betjente, men så råbte betjenten 'sluk det lortekamera' til hende, fortæller Salwa, som ikke ønsker at stå frem med efternavn, fordi hun stadig er chokeret over episoden. Men Ekstra Bladet kender hendes fulde navn.

Efterfølgende trøstede Salwa damen, som både rystede og græd over betjentens behandling.

Imens var der en anden kvinde, som råbte til betjentene, 'hvad har I gang i, hvad er det for en opførsel?, I bør ikke være betjente', hvorefter Salwa forstod, hvad der var foregået og gik hen for at vise, at hun støttede op om udsagnet.

Rev manden ud af kørestolen
Ifølge kvinden løb betjenten efterfølgende hen til Jesper Bertelsen, der sad i kørestolen.

- Men betjenten rev ham ned fra kørestolen. Jeg havde aldrig troet, at en betjent kunne finde på sådan noget, fortæller Salwa, som løb direkte over mod Jesper for at hjælpe ham.

- Det var meget voldsomt, og alle i området var i totalt chok, fortæller Salwa.

Hun prøvede sammen med nogle andre at rejse kørestolen op, men fik strenge ordrer fra politiet til at lade den ligge.

Politiformand: Kørestolssag ligner et uheld

Da politiet igen var kørt fra området, gik hun sammen med tre andre kvinder hen for at hjælpe Jesper med at afmontere hjulene på kørestolen, så han kunne komme op igen.

- Han rystede så meget, at han ikke selv kunne komme op.

Bagefter kørte Salwa fra pladsen, fordi hun havde nattevagt på et plejehjem, hvor hun arbejder.

Når hun i dag læser Jesper Bertelsen historie i Politiken, kommer det hele op igen.

Vidner: Betjent væltede lam mand ud af kørestol

- Jeg er stadig meget rystet, men er glad for at det er kommet frem. For det er ikke iorden, at en betjent slår en lammet mand ned, mener hun.

Efter at have set optagelserne er Københavns Politi kommet med en officiel udmelding.

- Vi har nu haft lejlighed til at se optagelserne og selvom billedkvaliteten ikke er god, kan det umiddelbart give et indtryk af et ikke hensigtsmæssigt forløb, siger ledende politiinspektør Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter