Annonce:
Annonce:

Falske håndværkere tog syv bankfolk som gidsler

Her er røverne, der i morges tog syv bankfolk som gidsler i Lån & Spar og tømte bankboksen for et stort beløb

Et kamera filmede de to røvere i opgangen ved siden af Lån & Spar, hvor personaleindgangen ligger på første sal.
Et kamera filmede de to røvere i opgangen ved siden af Lån & Spar, hvor personaleindgangen ligger på første sal.
Annonce:
Følg Krimi

To røvere, der holdt personalet i Lån & Spar i København op med et oversavet jagtgevær og en pistol, da de mødte på arbejde i morges, blev filmet af et overvågningskamera ved bankens personaleindgang.

De var nærmest 'forklædte' som håndværkere. Den ene havde en hammer og en tommestok i bukselommen. Den anden bar arbejdshandsker.

Nu offentliggør politiet billederne af røverne i håbet om, at nogen kan genkende røverne eller komme med andre afgørende oplysninger i det brutale røveri. Det ene foto af gerningsmand A er det bedste, fordi hans maskering på et tidspunkt gled net og blottede hans ansigt. Han bar dog også solbriller.

Syv bankfolk truet med jagtgevær og lagt i strips under gidselrøveri

Annonce:

Røverne kom på ukendt måde ind i opgangen til bankens personaleindgang, der ligger på første sal i Nørre Voldgade. Klokken var 07.58 og kort efter mødte den første bankansatte og låste sig ind.

Hun blev overrasket af røverne, truet med skydevåbnene og fik slag i hovedet. Så blev hun lagt i plastikstrips, og røverne gav sig til at vente på de næste medarbejdere.

Én efter én blev de holdt op, bagbundet og sat på gulvet indtil alle syv var røvernes gidsler. Så blev en ansat truet til at låse bankens bankboks op, og røverne fik et stort kontant beløb i dansk og udenlandsk valuta.

Skjulte sig i elevatoren
Politiet ved, at de to røvere inden kuppet rekognoscerede i området.

- Den ene havde håndværkertøj på, og måske var det for at falde ind med håndværkerne i området, siger Thomas Dürr.

Røverne kom ind i opgangen Nørre Voldgade 21 - uden at bryde døren til opgangen op:

Annonce:

- Vi tror, at nogen har lukket dem ind, da de ringede på dørtelefonen. Der ligger blandt andet en lægeklinik og en tandlægeklinik i opgangen, siger lederen af røverisektionen Thomas Dürr til Ekstra Bladet.

I opgangen skjulte røverne sig i elevatoren, mens de ventede på, at den første bankansatte mødte og låste sig ind.

Sådan beskrives røverne:

A. Cirka 20 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning, Grå/sandfarvet bukser (hammer og tommestok i bukselomme),Grå jakke m sort elastikkant for ned og hætte - pletter bagpå jakken. Sort cap og mørke/sorte solbriller.Kort sort hår anes under cap. Grå og sorte arbejdshandsker. Grå eller grøn halsedisse. Sorte gummisko. Bevæbnet med pistol.

B. Mand, ca. 20 år, alm. til kraftig (kraftigere end A), Ca. 180 cm høj. Lyse bukser. Mørk jakke/blå anorak med hætte. Sort Cap. Grå arbejdshandsker (ikke som A’s). Bar på stor sort taske (træningstaske med neongrønne striber). Hvide gummisko. Bevæbnet med oversavet jagtgevær.

Henvendelser til Københavns politi på 1-1-4.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: