Annonce:
Annonce:

Sigtelse: Store A´s voldsmand bag drabsforsøg ved stripklub

En 25-årig, der sigtes for overfaldet i Vestre Fængsel på 'Store A', kræves nu udleveret til Makedonien for et drabsforsøg ved en stripklub

I februar blev den kendte kriminelle 'Store A' gennembanket i Vestre Fængsel af syv medfanger. Den ene af dem kræves nu udleveret til Makedonien for et knivstikkeri ved en stripklub. (privatfoto)
I februar blev den kendte kriminelle 'Store A' gennembanket i Vestre Fængsel af syv medfanger. Den ene af dem kræves nu udleveret til Makedonien for et knivstikkeri ved en stripklub. (privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Et knivstikkeri foran en stripklub i den makedonske by Tetovo fører nu til, at en 25-årig makedoner, som bor i København, kræves udleveret til Makedonien.

Her er han sigtet for drabsforsøg, og han risikerer en lang fængselsstraf i et hårdt makedonsk fængsel.

Den 25-årige har siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel siden december sidste år, og under varetægten deltog han - ifølge sigtelsen - i et organiseret overfald på den kendte kriminelle Nørrebro-figur 'Store A', Abderrozak Benarabe, 40, der blev gennembanket af en flok medfanger.

Syv medfanger overfaldt 'Store A' med slag og spark under en gårdtur den 21. februar.

Annonce:

Overfaldet skete, mens 'Store A' sad varetægtsfængslet for grov vold mod en 23-årig kvinde, som han slog og sparkede på gaden ved Sct. Hans Torv på Nørrebro. Overfaldet kostede 'Store A' seks måneders fængsel, da dommen faldt 3. april.

Overfald på 'Store A' fanget på overvågningsvideo

Den 25-årige protesterer mod at blive udleveret til Makedonien, men det danske justitsministerium har sagt ja til udleveringen, og Københavns Byret skal nu afgøre om den 25-årige skal retsforfølges i Makedonien. Sagen blev behandlet i byretten tirsdag, men først om en uge afsiger Københavns Byret kendelse om udleveringen.

Både offer og sigtet er fra Danmark
Også offeret for knivstikkeriet er makedoner og bor i Danmark, men motivet til knivstikkeriet, hvor offeret blev alvorligt såret blandt andet i maven af en række knivstik, fremgår ikke af udleveringsbegæringen.

Annonce:

Den 25-åriges forsvarer advokat Andro Vrlic siger til Ekstra Bladet, at hans klient nægter sig skyldig og at politiet i Makedonien sigter den forkerte mand. Men den 25-årige erkender, at der opstod uoverensstemmelser mellem de to makedonere fra København på stripklubben 'Energy Club' den 30. juni sidste år, og at 'de gik udenfor'.

- Der opstod tumult, men der var flere lokale mænd involveret og det var ikke min klient, der stak ham. Han ved ikke, hvem der gjorde det, siger Andro Vrlic.

- Vi mener ikke, der er beviser for den sigtelse, der er rejst i Makedonien, og vi har bedt justitsministeriet og politiet om at fremskaffe afhøringsrapporter og yderligere dokumentation, men det har man undladt, siger Andro Vrlic.

Den 25-årige blev varetægtsfængslet 'in absentia' ved retten i Tetovo den 2. oktober sidste år, da det stod klart, at han var rejst hjem til Danmark.

Udlevering kan udskydes
De makedonske myndigheder sendte en begæring om udlevering til Danmark, og den 14. december sidste år blev den 25-årige varetægtsfængslet i København - og han har siddet varetægtsfængslet lige siden, mens justitsministeriet og politiet har behandlet sagen.

Annonce:

Hvis Københavns Byret beslutter at udlevere den 25-årige til Makedonien, vil sagen blive kæret til Østre Landsret, siger forsvarer Andro Vrlic. En udlevering kan også blive udskudt, hvis politiet beslutter at rejse tiltale mod den 25-årige for medvirken til overfaldet i Vestre Fængsel på 'Store A'.

'Store Abde' dømt for overfald på kvinde

Så skal dén sag formentlig afgøres først og en eventuel straf afsones, selvom der juridisk intet er til hinder for, at den 25-årige sendes til Makedonien, selvom han er sigtet i en sag herhjemme.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: