Medie: Anholdt i Hedegaard-sag er uddannet i Danmark

Den mand, der er anholdt for attentatet på Lars Hedegaard, er angiveligt ingeniør med adresse i Brønshøj

Den 26-årige mand, der sidder fængslet i Tyrkiet, mistænkt for at stå bag attentatforsøget mod Lars Hedegaard, har uddannet sig til ingeniør i Danmark og adresse i Brønshøj i København, erfarer TV2 Nyhederne.

Og fredag var netop hans lejlighed blandt de adskillige adresser, der blev ransaget i forbindelse med sagen. Beboere i boligforeningen fortæller, at en større politistyrke fredag aften ransagede lejligheden og gennemsøgte alt inventar.Den islamkritiske debattør Lars Hedegaard blev 5. februar sidste år forsøgt skudt ved sit hjem på Frederiksberg af en mand, der var forklædt som postbud.

Anholdt for Hedegaard-attentat: Jeg var ikke i Danmark

Fredag blev den 26-årige mand anholdt i Istanbul for attentatforsøget, og lørdag blev han fremstillet i retten. Her nægtede han, at han skulle have relationer til Danmark.

- Han siger, han aldrig har været i Danmark før, har mandens forsvarer Ayse Sönmez sagt til Politiken.

Ifølge TV2's oplysninger har den 26-årige endog meget stærke relationer til Danmark.

Sådan lever Hedegaard i dag

Han er angiveligt uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Siden har han oprettet sin egen virksomhed, hvor han arbejdede som konsulent inden for vindmøllebranchen.

Og tidligere skal han have været aktiv i en københavnsk løbeklub, AK73, hvor han trænede langdistanceløb.

- Jeg husker ham som en lidt reserveret fyr, som ikke deltog i det sociale liv. Så han blev aldrig rigtig en del af fællesskabet, siger et medlem af klubben til tv2.dk.

Ifølge folkeregistret overtog den nu anholdte lejligheden i Brønshøj i juli sidste år.

Gennembrud i sag om mord-forsøg mod Hedegaard

Det hænger ikke umiddelbart sammen med, at han ifølge politiet har været i udlandet siden attentatet mod Lars Hedegaard i februar 2013, men TV2 erfarer, at lejligheden formentlig har været en form for proforma-adresse.

Tidligere politichef: Der ligger skjulte drab bag forsvundne danskere