Dyb mystik om bombefrygt i bus: Fandt benzindunke og elektronik

Politiet har mørklagt sagen om 55-årig, der truede buschauffør med pistol og efterlod kuffert i bus, så 200 beboere blev evakueret. Der blev fundet tre dunke med benzin og elektronik

Her står den ene af de tre orange dunke med benzin, som politiets teknikere fjernede fra den kaprede bus. Den hvide kuvert til højre for dunken indeholder angiveligt elektronik. (Foto: Kenneth Meyer)
Her står den ene af de tre orange dunke med benzin, som politiets teknikere fjernede fra den kaprede bus. Den hvide kuvert til højre for dunken indeholder angiveligt elektronik. (Foto: Kenneth Meyer)

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En 55-årig mand, der natten til lørdag blev anholdt, efter at han havde truet en buschauffør i Greve med pistol og efterladt en kuffert med en bombelignende genstand i bussen, er blevet varetægtsfængslet til den 22. maj ved et grundlovsforhør ved retten i Roskilde.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, skal motivet angiveligt søges i mandens personlige problemer.

Kufferten førte til en bombealarm og 200 beboere ved Hundige Strandvej blev evakueret og kørt til en nærliggende skole, mens hærens ammunitionsryddere undersøgte kufferten og dens indhold.

Ekstra Bladet erfarer, at kufferten indeholdt tre orange dunke med benzin og i en kuvert var en form for elektronik. Det er uklart, om der var tale om en bombeattrap eller noget rigtigt sprængfarligt.

Nu har Midt- og Vestsjællands politi helt mørklagt sagen. Den 55-årige blev fremstillet bag såkaldt dobbelt-lukkede døre ved retten i Roskilde, hvor end ikke sigtelsen blev læst op i retsmødet for åbne døre. Det skete af hensyn 'til sagens oplysning', siger anklager Trine Højgaard.

200 beboere evakueret efter frygt for busbombe

Anklageren oplyser, at varetægtsfængslingen ikke blev kæret. Hun ønsker ikke nærmere at begrunde, hvorfor den tilsyneladende banale sag behandles for dobbelt-lukkede døre.

Ekstra Bladet erfarer dog, at manden i hvert fald er sigtet for trusler på livet og ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder efter straffelovens § 192a. Han er også sigtet for spirituskørsel.

Politiinspektør Svend Foldager, Midt- og Vestsjællands politi, afviser overfor Ekstra Bladet, at politiet har nogen som helst mistanke om terrorisme eller et politisk motiv. Der er heller ikke noget som tyder på, at den 55-årige ikke har handlet alene.

Truede bilist med pumpgun
Svend Foldager bekræfter, at manden har været i besiddelse af mindst to ulovlige våben.

Efter Ekstra Bladets oplysninger startede dramaet, da pistolmanden kom op i bussen og truede chaufføren, der var alene i bussen, til at køre til Statoil på Hundige Strandvej. Han sagde, at han ikke ønskede at gøre chaufføren ondt, men beordrede ham til at køre til adressen. Derefter blev chaufføren gennet ned bag i bussen, mens pistolmanden fumlede med 'kuffert-bomben'.

Buschaufføren fik åbnet bagdøren med nødhåndtaget og flygtede. Det fik tilsyneladende pistolmanden til at gå i panik og han løb fra bussen efterladende kuffert og benzindunke og løb hen til en flugtbil, hvor vidner tog nummeret.

Bombealarmen blev ophævet klokken 03.40 i nat og de evakuerede beboere kunne vende hjem.

Imens var den 55-årige blevet anholdt i Herlev, hvor han beruset kørte rundt i sin bil kun på fælgene.

Nu var han bevæbnet med en pumpgun og truede en bilist på Højbjerg Vænge i Herlev med haglgeværet, da denne fulgte efter bilisten med de flade hjul. Da politiet kom frem, smed han haglgeværet og overgav sig uden dramatik.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.