Annonce:
Annonce:

Nyt Nets-koks: Fortrolige papirer lå frit fremme

Fortrolige dokumenter har de seneste dage flydt frit omkring hos en underleverandør i Aalborg, LN Eurocom, som håndterer følsomme erklæringer på Nets vegne mod klækkelig betaling

Fortrolige papirer lå og flød frit fremme. Ekstra Bladet har maskeret oplysningerne på papirerne med sort. (Foto: EKSTRA BLADET)
Fortrolige papirer lå og flød frit fremme. Ekstra Bladet har maskeret oplysningerne på papirerne med sort. (Foto: EKSTRA BLADET)
Annonce:
Følg Krimi

Efter en uge med lammende kritik af betalingsselskabet Nets’ rolle i Se og Hør-sagen kan Ekstra Bladet i dag afsløre, at Nets i det hele taget sjusker med sine kunders private oplysninger.

Store bunker af fortrolige dokumenter fra tusindvis af danske virksomheder har de seneste dage flydt frit omkring hos en underleverandør i Aalborg, LN Eurocom, som på Nets’ vegne håndterer følsomme erklæringer mod klækkelig betaling.

De dybt fortrolige papirer burde for længst være destrueret. Men i stedet har de hobet sig op i et lokale ud mod Ribevej i Aalborg, hvor enhver forbipasserende fra gaden uhindret kan se oplysninger på blandt andet skemaer, der omhandler hvidvask af penge.

Se og Hør er den mindste del af skandalen

Annonce:

Efter at være skannet ind skal Nets-papirerne normalt destrueres, men på grund af en defekt makulator-maskine har dokumenterne samlet støv, indtil de forleden blev smidt i en stor papirbeholder klos op ad personaleindgangen og kørt til genbrug af firmaet Stena Recykling A/S.

Nets beklager bruddet på sikkerhedsreglerne hos en af deres underleverandører.

- Det er bestemt ikke i orden, at alle om enhver kan kigge gennem et vindue og læse dokumenter, som er sendt til Nets i forventning om fortrolighed, siger Nets' pressechef, Søren Winge.

Efter Ekstra Bladets henvendelse fik LN Eurocom travlt med at fjerne papirerne.

- I vores optik er der ikke tale om specielt fortrolige papirer, men når man ligefrem står og fotograferer ind gennem et vindue, så er vi jo nødt til at få flyttet dokumenterne, siger LN Eurocoms direktør, Lars Nørgaard.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET I DAG:

- Hele konfrontationen

- Direktør: Det er krænkende og uacceptabelt

- Firma fik travlt efter Ekstra Bladets henvendelse

- Politikere: Nu er det nok

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: