Chok-billeder: Britisk soldat triumferer med død Taliban-kriger

Storbritannien undersøger billeder, der angiveligt viser mindst én britisk soldat posere med død afghansk kriger

Her ses en britisk soldat sammen med det, man regner med er en dræbt afghansk Taliban-soldat. Som det ses, har han 'thumps up'. (Foto: Liveleak)
Her ses en britisk soldat sammen med det, man regner med er en dræbt afghansk Taliban-soldat. Som det ses, har han 'thumps up'. (Foto: Liveleak)
Følg Krimi

Der er nu offentliggjort opsigtsvækkende billeder af en britisk soldat, der sidder på hug og angiveligt poserer med en død Taliban-kriger på en lang række billeder. Samtidig holder han hånden ud med tommelfingeren opad i et 'thumps up'.

De lækkede billeder, der er kommet frem for kort tid siden, har fået Storbritanniens forsvarsministerium til at undersøge episoden. Det skriver det britiske nyhedsmedie BBC.

To soldater fra det britiske flyvevåbens RAF-regiment er allerede blevet fjernet fra tjeneste ved frontlinjen, mens sagen undersøges. Kilder i det britiske forsvar siger, at der ikke er nogen undskyldning for den adfærd, der bliver udvist på billederne, og at soldaterne eller soldaten ser ud til at bryde med de militære regler.

RAF-regimentet er den del af det britiske flyvevåben, som kæmper på jorden.Her ses det, der formentlig er en død Taliban-kriger. Adskillige briter døde under angrebet på bastionen, hvor der også var danske soldater. (Foto: Liveleaks)
Her ses det, der formentlig er en død Taliban-kriger. Adskillige briter døde under angrebet på bastionen, hvor der også var danske soldater. (Foto: Liveleaks)


Billederne er taget, efter at afghanske oprørere angreb Camp Bastion i Helmand-provinsen, den britiske primærbase i Afghanistan, i 2012. Camp Bastion er også den base, hvorfra de danske soldater opererede i Afghanistan.

Også den britiske Prins Harry var i bastionen under det angreb i 2012, som billederne er taget i forbindelse med.

Mindst en britisk soldat viser sig frem på billederne med det, der angiveligt er en død Taliban-kriger. Billederne bliver nu undersøgt at militærpolitiet.

Angrebet på basen i september 2012 kostede to amerikanske soldater livet og sårede adskillige britiske soldater. Derudover skete der materielle skader på bygninger, lige som seks amerikanske fly blev ødelagt.Den døde afghanske kriger, der var 'udsat' for thums up fra den en eller flere britiske soldater. (Foto: Liveleaks).
Den døde afghanske kriger, der var 'udsat' for thums up fra den en eller flere britiske soldater. (Foto: Liveleaks).


Billederne dokumenterer de skader, der blev påført lejren, men to af dem viser altså mindst et medlem af flyvevåbnet. På billedet knæler han ved siden af en død oprørere smurt ind i blod og sender sin tommelfinger op ad til kameraet.

Det står ikke klart, om de to billeder viser den samme soldat eller to forskellige. Den eller de pågældende soldater er formentlig fra 51 Squadron RAF regimentet.

En talsmand fra flyvevåbnet understreger over for BBC, at der er 'nultolerance over for dårlig behandling af døde fjender', og at denne sag bliver behandlet 'ekstremt seriøst'.

- Vi kan bekræfte, at hændelsen lige nu bliver undersøgt af politiet sammen med RAF-regimentet. Derfor vil det være upassende, at kommentere yderligere, siger en RAF talsmand.

BBC forsvarskorrespondent Jonathan Beale kalder billederne 'yderst pinlige', men han understreger dog, at der ikke er tale om en situation, der tilnærmelsesvis kan sammenlignes med det amerikanske militærs misbrug af fanger i Abu Ghraib fængslet i Irak.

Billederne blev første gang offentliggjort på hjemmesiden Live Leak, og det britiske forsvarsministerium oplyser ifølge BBC, at de fik kendskab til fotografierne sidste måned.Der skete store materielle skader på Camp Bastion under angrebet i 2012. (Foto: Liveleaks).
Der skete store materielle skader på Camp Bastion under angrebet i 2012. (Foto: Liveleaks).


Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.