Sigtet Saxenhøj-dobbeltmorder fremstillet i grundlovsforhør

Den 28-årige sigtede for dobbeltdrab på institutionen Saxenhøj var først for syg til at blive stillet for en dommer, men nu er han netop blevet fremstillet i Retten i Nykøbing Falster

En 28-årig psykisk syg mand bliver ført til retten i Nykøbing Falster af politiet (Foto: Per Rasmussen)
En 28-årig psykisk syg mand bliver ført til retten i Nykøbing Falster af politiet (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Præcis tre uger efter det tragiske dobbeltdrab på Saxenhøj er det lykkes politiet at stille den 28-årige anholdte og sigtede mand for en dommer.

Den psykisk syge mand anden blev i første omgang erklæret for syg til at blive fremstillet i grundlovsforhør, men det kunne Retten i Nykøbing Falster gøre i dag

Sorgens dag på Saxenhøj

Ekstra Bladet var til stede i retten, hvor fire politimænd med skud- og stiksikkervest førte den 28-årige mand ind iført fikseringsbælte.

Gennem hele retsmødet var han stærkt bevogtet af to store politimænd, men alligevel måtte dommer Thomas Fårup spørge om politiet ikke kunne stille sig mellem ham og den sigtede.

Den 28-årige mand fortalte via sin forsvarsadvokat, at han nægter sig skyldig i dobbeldrab og drabsforsøg.

Alligevel valgte Retten i Nykøbing Falster, at manden skulle varetægsfængsles i surrogat på det psykiatriske hospital i Oringe frem til 24 juni.

Efter drab på læge: 'Jeg er verdens enehersker'

Det eneste han selv sagde i retten var følgende:

- Jeg har ikke noget mod, at jeg bliver varetægtsfængslet – bare jeg kan få en isolationscelle. Jeg vil helst ikke i bælte, det bryder jeg mig ikke om, siger den 28-årige sigtede mand

Ifølge Ekstra Bladets udsendte virkede den 28-årige mand stærkt påvirket af bedøvende medicin, men alligvel oppassede politiet ham, som var det en amerikansk film.

Overblik: Andre mord begået af psykisk syge

Efter det kun 10 minutter lange retsmøde blev han igen ført væk af de fire politimænd.

For to dage siden skrev Ekstra Bladet, hvordan politiet har været tvunget til at følge den 28-årige mand på toilettet, fordi medarbejderne på psykiatrihospitalet i Oringe ved Vordingborg simpelthen ikke tør tage ansvaret for ham.

Politi må følge sigtet dobbeltmorder på w.c

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at manden er en af hovedpersonerne i DR-programmet ’Sindssygehospitalet med Anders Lund Madsen’.

I de første programmer er han anbragt på den lukkede psykiatrisk afdeling i Hvidovre, hvor han bliver overført til Vordingborg. Senere besøger Anders Lund Madsen den drabssigtede alene i et stort hus.

Til sidst finder TV-værten ham alene i en campingvogn, hvor Anders Lund Madsen udtrykker sin bekymring.

– Jeg er bange for, at det ikke bliver ved med at gå godt for dig. At du på et tidspunkt roder dig ud et eller andet. Det er jeg bange for, siger Anders Lund Madsen i programmet.

Drabssigtet hovedperson i Lund Madsen-program