Rutebus kørte med tyvekoster til Rumænien

Ifølge tiltale ville rumænere transportere tyvekoster med en rutebus, der kører fra København til Bukarest.

'Hæler-ekspressen' kører fra Stockholm over København til Rumænien og er i mindst to sager brugt af professionelle indbrudstyve til at transportere koster. (PR-foto: XXL Tours)
'Hæler-ekspressen' kører fra Stockholm over København til Rumænien og er i mindst to sager brugt af professionelle indbrudstyve til at transportere koster. (PR-foto: XXL Tours)
Følg Krimi

44 indbrud over 11 dage er to rumænske mænd tiltalt for at have begået. Tyvekosterne skulle de have fragtet fra Danmark til Rumænien med XXL-rutebussen, der hver uge kører fra København til Bukarest.

De to mænd på henholdsvis 29 og 33 år er tirsdag ved Retten i Lyngby tiltalt for tyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed. De blev anholdt i februar, og ifølge senioranklager Jette Malberg deltog de i organiseret indbrudstyveri sammen med andre rumænere.

Rumænske elite-tyve tømte otte huse på blot en dag

- Man var ikke klar over, hvilket omfang den her sag ville få, den har nærmest været efterforsket frem til i dag, siger Jette Malberg i retssalen.

Den ene af de to mænd erklærer sig skyldig i en række af anklagerne, den anden erkender at have begået indbrud, men da han ikke kan kæde tyvekosterne sammen med de konkrete indbrud, han er tiltalt for at have begået, nægter han sig skyldig.

Allerede sidst i januar i år begyndt Task Force Indbrud at aflytte den ene mands telefon. Politiet fik hurtigt mistanke om, at han sammen med andre rumænere begik indbrud i private hjem.

Mændene skulle have boet i Greve og derfra være kørt ud i en lejet Hyundai for at bryde ind i villaer i blandt andet Roskilde, Ballerup, Virum og Brøndby.

Hæler-ekspressen ruller: Bagagen proppet med tyvekoster

Politiet observerede to gange, at den ene af mændene holdt ind på en rasteplads i Karlslunde og lastede bagage over i XXL-bussen, der var på vej til Stockholm. I Stockholm vender XXL-bussen og kører tilbage til Danmark og videre til Bukarest i Rumænien.

Den 6. februar fandt politiet via aflytningen ud af, at de to mistænkte sammen med en tredje mand ville forlade Danmark. De steg på XXL-bussen i Københavns Lufthavn, og da den klokken 23 nåede til Gedser, blev den stoppet af Task Force Indbrud.

Politiet beslaglagde 14 kufferter, hvor der blandt andet blev fundet bærbare computere, Ipads og Ipods, kameraer, parfume, sølvtøj og smykker.

De to tiltalte blev varetægtsfængslet. Den tredje mand blev først anholdt senere, fordi politiet på det tidspunkt ikke var klar over, hvem han var. Hans sag behandles særskilt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+