Annonce:
Annonce:

Waterfront erkender ulovligheder i DSB-sag

Direktør og PR-virksomhed Waterfront erkender ulovlig mail til underdirektør i DSB. Får bøde i sagen.

PR-bureauet Waterfront og direktør Lars Poulsen erkender at have overtrådt straffeloven og skal betale bøde i sag om DSB. (Polfoto)
PR-bureauet Waterfront og direktør Lars Poulsen erkender at have overtrådt straffeloven og skal betale bøde i sag om DSB. (Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

PR-bureauet Waterfront og direktør Lars Poulsen erkender at have overtrådt straffeloven og skal betale en bøde i en sag om DSB, oplyser Københavns Politi.

Københavns Politi havde tiltalt direktøren og firmaet for brud på straffeloven og persondataloven, da Lars Poulsen sendte en mail til DSB's daværende underdirektør Peder Nedergaards personlige e-mailadresse om journalist Lars Abilds helbred.

- De har ønsket at vedtage en bøde på baggrund af et oplæg fra os, så sagen på den måde bliver afgjort udenretsligt. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen til Ritzau.

Københavns Politi og Lars Poulsen er blevet enige om bødens størrelse, men politiet ønsker ikke at oplyse tallet.

Annonce:

Journalist Lars Abild har en sygdom, der deles af 10.000 danskere, og ifølge flere eksperter er videreformidlingen af Lars Abilds personlige helbredsoplysninger uden journalistens kendskab ulovlig i forhold til persondataloven.

FAKTA: Få overblik over DSB's pr-skandale

Bøden udspringer af en anmeldelse fra Datatilsynet, og sagen rummer også politianmeldelser fra Lars Poulsen mod tidligere medarbejdere i Waterfront samt en anmeldelse fra medarbejderne mod Waterfront. Politiet har valgt af droppe yderligere efterforskning af de andre anmeldelser.

Sagen rullede i januar sidste år, da DR afslørede, hvorledes DSB betalte pr-bureauet Waterfront for at holde en bestemt journalist, Lars Abild, beskæftiget, så han ikke kunne skrive kritisk om DSB.

Datatilsynet bad efterfølgende Københavns Politi undersøge, om Waterfront og DSB overtrådte persondataloven, da de udvekslede følsomme helbredsoplysninger om Lars Abild.

En advokatundersøgelse blev offentliggjort i april sidste år i Transportministeriet og medførte, at underdirektør Peder Nedergaard Nielsen blev fyret i DSB.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: