TV: Kvinde i niqab smed syre i ansigtet på veninde

- Hvem ligner en fra en gyserfilm nu?, skrev den kvinde, der nu er i retten for at have kastet svovlsyre i ansigtet på en ung veninde

Det er modbydelige detaljer, der netop er dukket op i retssagen mod en ung, britisk kvinde. For godt et år siden smed hun syre i ansigtet på sin veninde, i et vanvittigt jalousiraseri.

Det var angiveligt 21-årige Mary Konye, der i december 2012 forklædte sig som en muslimsk kvinde i niqab, og fulgte efter sin jævnaldrende veninde Naomi Oni. Hun var på vej hjem fra sit job i en Victoria's Secret undertøjsforretning.

Hun fik smidt syre i ansigtet som straf

Tirsdag fik retten i Snaresbrook, England vist overvågningsbillederne, som er optaget kort inden Konye hældte svovlsyre i ansigtet på den unge pige. Konye var nemlig jaloux på Naomi Onis flotte udseende.

Se videooptagelserne over artiklen

I retten kom det også frem, at den syrekastende kvinde kort efter angrebet ændrede sit profilbillede på det sociale kommunikationsmedie WhatsApp, så det nu var gyserikonet med det forbrændte ansigt, Freddy Krueger, der tonede frem.

Artiklen fortsætter under billedetNaomi Oni var en smuk medarbejder hos undertøjsmærket Victorias Secret, indtil 21-årige Mary Konye smed svovlsyre i ansigtet på hende. (Privatfotos)
Naomi Oni var en smuk medarbejder hos undertøjsmærket Victorias Secret, indtil 21-årige Mary Konye smed svovlsyre i ansigtet på hende. (Privatfotos)
Hvem ligner en fra gyserfilmen nu?
Konye fortsatte med gyserreferencerne, da hun opdaterede profilen med den ondskabsfulde tekst "Hvem ligner en fra 'Wrong Turn' nu" - med henvisning til filmserien af samme navn, hvor hæslige misfostre jager en gruppe unge mennesker.

Syreangrebet var angiveligt hævn for en tidligere episode, hvor Naomi Oni havde mobbet Mary Konye med, at hun lignede netop disse filmskikkelser.

På denne måde kunne Naomi Oni "mærke hvordan det føles", at have det dårligt med sit udseende, mente Konye, ifølge veninden og vidnet Kamilah Andrews.

- Kamillah erklærer, at tiltalte brokkede sig over, at offeret aldrig sagde noget pænt til hende om hendes udseende. Og at dette gjorde ondt på tiltalte, der beundrede Naomi som var det en besættelse, lød det i retten fra anklageren Gareth Patterson.

Et nøje planlagt angreb
Gareth Patterson forklarede også, at Kamilah Andrews gentagne gange har hørt Konye planlægge grusomheder, som hun ville udsætte Naomi Oni for.

- Hvad nu hvis jeg købte syre, og smed det i hendes ansigt, så hun kunne mærke, hvordan hun får mig til at føle?, skulle Mary Konye blandt andet have sagt.

Andre vidner havde angiveligt også hørt Konye planlægge niqab-udklædningen, så politiet ikke kunne genkende hende. I begyndelsen mistænkte politiet da også Naomi Oni for selv at have skamferet sit ansigt.

Ødelagde hun sit eget ansigt med syre?

Anklageren henviste dog også til et andet vidne, Omolola Vincent, som blandt andet studerer fysik/kemi.

- Tiltalte spurgte om der var noget syre tilgængeligt i laboratoriet, hvor hun studerede, sagde Gareth Patterson.