Politiet 'befriede' tyve fra bidske hunde: Angsten lyste ud af dem

Hundene slog til: Rudolf og Ozzy fangede to indbrudstyve på natarbejde

Schæferen Ozzy og rottweileren Rudolf fangede to tyve i deres ejers blomstercenter på Falster i weekenden. (Foto: Per Rasmussen)
Schæferen Ozzy og rottweileren Rudolf fangede to tyve i deres ejers blomstercenter på Falster i weekenden. (Foto: Per Rasmussen)

- Så kan de lære det, kan de...

Rottweileren Rudolf og schæferen Ozzy blev weekendens store helte i Nørre Alslev på Falster, da de i en meget tidlig morgentime fangede to langfingrede forstadskøbenhavnere på togt i byens blomstercenter.

Lammet af skræk –og af frygt for at få røven bidt i laser –ventede tyveknægtene nu pænt på at blive ’befriet’ af politiet, mens hundene kiggede dem dybt i øjnene.

- Man kunne ligefrem se angsten lyse ud af den enes blik. Han var så rædselsslagen over mødet med Rudolf, at han nærmest stenede, fortæller hundens ejer til Ekstra Bladet.

Gerningsmændene skaffede sig adgang til forretningen ved at knuse et par ruder. Men så gik alarmen.

Forsøgte at flygte
Nogle minutter senere var blomstercentrets ejere, ægteparret Irene og Jens Elkjær Sørensen og storebror Niels Elkjær Sørensen fremme med deres veltrænede vovser.

- Den første tyv, vi mødte, var så skræmt over Rudolf, at han omgående lagde sig fladt på gulvet. Senere fik han en stol at sidde på, indtil betjentene nåede frem, fortæller Irene Sørensen til Ekstra Bladet.

Til gengæld smadrede den anden tyv en rude i blomsterbutikken og flygtede ud i mørket. Men friheden varede kun et kort øjeblik.

Ozzy spottede ham
- Han løb over vejen og forsøgte at gemme sig bag en transformator. Men Ozzy spottede ham med det samme –og havde let ved at holde manden i skak, fordi han var løbet ind i en blindgyde, fortæller hundens ejer, Niels Elkjær Sørensen.

De slukørede indbrudstyve forsøgte på ingen måde at bortforklare deres ærinde blandt blomster og potteplanter, mens de med frygt i øjnene og angstens sved på panden blev tilbageholdt i butikslokalet, indtil håndjernene klappede.

- Den ene spurgte godt nok, om vi ikke kunne finde ud af et eller andet, så de slap for at blive anholdt. Men det gik vi selvfølgelig ikke med til, siger Jens Elkjær Sørensen.

Blomsterhandlerne priser sig lykkelige over, at de har deres afrettede hunde parat, når alarmen går.

From som et lam
- De er effektive, selv om man naturligvis aldrig kan forudse, om tyvene bærer våben. Hvis det var tilfældet, kunne forsøg på civile anholdelser få en langt mere alvorlig udgang, erkender Irene Sørensen

Også hos politiet er der stor tilfredshed med de vagtsomme hunde, som fangede tyvene.

- De to tør nok ikke bevæge sig syd for Storstrømmen igen. Det er jo farligt, siger vagtchef John Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

- Det var helt fint, at hundene holdt dem i skak, indtil vi var fremme og kunne anholde dem. De erkendte da også alt, siger han.

Udeblevet fra afsoning
Da politiet havde gransket tyvene nærmere, fandt de ud af, at den ene var udeblevet fra afsoning af en straf for tyveri, som han skulle være begyndt på.

- Så ham satte vi i arresten i Næstved, som så sender ham videre, siger John Andersen.