Annonce:
Annonce:

Mild dom til flugtforældre

Tidligere ægtepar, der flygtede fra tvangsfjernelser af deres otte børn, idømt 20 dages betinget fængsel

Flugten til Sverige for at undgå børnenes tvangsfjernelse kostede 20 dages betinget fængsel til ægtepar. (Foto: Ole Frederiksen).
Flugten til Sverige for at undgå børnenes tvangsfjernelse kostede 20 dages betinget fængsel til ægtepar. (Foto: Ole Frederiksen).
Annonce:
Følg Krimi

Den 53-årige far og 38-årige mor til i alt 10 børn kunne drage et lettelsens suk i Retten i Herning, da dommer Peter Bredahl for få minutter siden læste domsmandsrettens kendelse op:

- I idømmes den samme straf på 20 dages betinget fængsel, fordi vi ikke har det fornødne grundlag for at afgøre, om manden truede kvinden til at flygte med børnene.

Drama i retten: Far smidt ud
- Men vi kan objektivt konstatere, at I begge har deltaget i planlægningen og udførelsen af flugten fra børnenes tvangsfjernelser i seks måneder.

De to dømte, som ikke har boet sammen i to år, var herefter hurtige til at reagere med en accept af dommen, som kun eksekveres hvis de to tiltalte begår noget strafbart inden for det næste år.

Var på flugt i seks måneder
Det nu fraseparerede par, der kom til Danmark på flugt fra borgerkrigen i Somalia tilbage i 2001, har indtil nu kostet skatteyderne 21,5 millioner kroner.

Familie koster kommune 21,5 mio kr.
Beløbet er den foreløbige pris for, at myndighederne i oktober 2010 tvangsanbragte syv af deres 10 børn. Et andet barn var tvangsfjernet i forvejen, mens de to ældste sønner ikke længere boede i parrets hjem i Tarm, da beslutningen om at anbringe de syv søskende blev taget i 2010.

Annonce:

De dømte var på flugt i seks måneder fra efteråret 2010 og til anholdelserne 29. marts 2011. Under flugten løj forældrene over for de svenske myndigheder ved at sige, at de kom direkte fra Somalia. De brugte også falske identiteter til at opnå asyl i Sverige.

Familie flygtede fra tvangsfjernelse
Et anonymt tip førte de danske myndigheder på sporet af familien, som svensk politi vækkede i et asylcenter tidligt om morgenen 29. marts 2011.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: