Nu smides 'Tricktyvenes Dronning' måske ud af Danmark

Tre medlemmer af Danmarks mest kriminelle familie blev udvist sidste år. Nu risikerer 'Tricktyvenes Dronning' samme tur hjem til Kroatien

Diana Petrovic, 54, kendt som 'Tricktyvenes Dronning' på grund af sine mange domme for trick-tyverier, risikerer nu at blive udvist af Danmark. (privatfoto)
Diana Petrovic, 54, kendt som 'Tricktyvenes Dronning' på grund af sine mange domme for trick-tyverier, risikerer nu at blive udvist af Danmark. (privatfoto)

Endnu et medlem af Danmarks mest kriminelle familie, sigøjnerklanen Levakovic-Petrovic, risikerer nu at blive smidt ud af Danmark.

'Tricktyvenes Dronning', den 54-årige Diana Petrovic, der tidligere er dømt for talrige tyverier fra ældre og svagelige, bliver den 22. januar stillet for retten i Helsingør i en ny sag om tricktyveri mod en 59-årig mand i Tikøb og et hjemmerøveri mod en 62-årig kvinde i Nærum.

Denne gang vil politiet forsøge at få Diana Petrovic, der er kroatisk statsborger ligesom mange andre i klanen, udvist af Danmark, hvis hun bliver dømt.

I august sidste år blev hendes nevø Jura Levakovic, 26, grædende idømt fem års fængsel i Østre Landsret og udvist for bestandigt for et hjemmerøveri.

Sigøjnergangster i gråd efter udvisning

I september blev Diana Petrovics to brødre Stefano og Django Levakovic idømt hver fem et halvt års fængsel i Københavns Byret og udvist for bestandigt. De blev dømt for tyveri og et groft hjemmerøveri mod en 77-årig svagelig mand.

Falsk politi
Den 77-årige fra Kastrup fik først stjålet sin pung med 2000 kr. og 100 euro, og dagen efter mødte brødrene op på hans bopæl og bluffede sig ind ved at udgive sig for politiet. De splittede hans lejlighed ad for at finde flere penge og brugte vold mod pensionisten, da han forsøgte at få hjælp.

Sigøjnergangstere får fem års fængsel og udvisning

Diana Petrovics massive kriminelle fortid kan gøre udslaget og få hende udvist af Danmark, hvis hun bliver dømt skyldig i et lignende hjemmerøveri i Nærum. Det blev, ifølge tiltalen, begået sammen med Santino Levakovic, 19, der er fætter til Jura Levakovic, og Ruza Sarkezi, 45, der er på flugt.

Flygtede fra hospital
Hun blev under varetægtsfængslingen, der skete i surrogat på Frederiksberg Hospital, hjulpet til at flygte af to andre sigøjnere. Politiet ved ikke, hvor hun befinder sig. Hun menes at være serbisk statsborger.

Hun er trick-tyvenes dronning

De tre sigøjnere begik, ifølge tiltalen, et tricktyveri mod en 59-årig mand i Tikøb, hvor de sammen med en fjerde gerningsmand, som ikke er identificeret, alle trængte ind på hans bopæl. Den ene spurgte efter et glas vand, mens de tre andre rodede bopælen igennem og stjal smykker, kontanter og valuta for 18.600 kr.

Kun en time og 20 minutter senere begik sigøjnerne, ifølge anklageskriftet, et hjemmerøveri mod en 62-årig kvinde i Nærum efter at to af dem kort før forgæves havde forsøgt et tricktyveri mod en 77-årig mand i Humlebæk.

Knytnæver i brystet
I Nærum pressede Ruza Sarkezi hoveddøren op og skubbede den 62-årige kvinde ind i lejligheden og gav hende fire knytnæveslag i brystet. Imens gik Santino Levakovic rundt i lejligheden for at lede efter værdier, og Diana Petrovic holdt vagt ved hoveddøren sammen med den fjerde ukendte gerningsmand.

Den 62-årige kvinde råbte om hjælp, så Ruza Sarkezi holdt fast i hende. Men til sidst fik den 62-årige revet sig fri og løb ud på svalegangen for at få hjælp. De fik sigøjnerne til at flygte.

Levakovic-overhoved raser mod Danmark

Datteren til 'Tricktyvenes Dronning', den 22-årige Cinoni Levakovic, er også trådt i sin mors fodspor. I september sidste år fik hun fem måneders fængsel ved retten i Glostrup for tre tricktyverier og et tyveriforsøg mod svage gamle pensionister.

Nye domme til Levakovic-klanen

Diana Petrovics datter blev dengang dømt sammen med Monika Petrovic, 41, der fik ni måneders fængsel, fordi hun havde 120 dage til gode fra en tidligere dom på et års fængsel for tricktyverier.

Diana Petrovic er dømt en række gange, blandt andet i 2011, hvor hun fik 10 måneders fængsel for to tricktyverier begået sammen med hendes et år yngre bror Giovanni Levakovic.

- Alt handler om penge
Et medlem af klanen, Jimmi Levakovic, har forklaret Ekstra Bladet om familiens livsstil:

- Alt handler om penge, hvis man skal leve godt. Min familie har ikke et godt arbejde og en god løn, hvordan fanden skal de få tingene til at fungere. De er jo nødt til at lave et eller andet til at få penge til at leve for.

Klanens medlemmer er ellers kendt for at koste Københavns Kommune og staten millioner i overførselsindkomster.

Gi' mig tre mio. - så rejser jeg