Burger King-chef skubbede ansat i gulvet - og er stadig chef

Restaurantchef fik lov at fortsætte på Burger King i København, selv om han skubbede sin medarbejder i gulvet, så han blev slået bevidstløs

Her ses Solomon liggende bevidstløs i sekunderne efter hans chef havde overfaldet ham. (Privatfoto)
Her ses Solomon liggende bevidstløs i sekunderne efter hans chef havde overfaldet ham. (Privatfoto)

HJÆLP OS: Har du informationer i sagen? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Selv om en restaurantchef hos Burger King på Rådhuspladsen i København skubbede en medarbejder i gulvet, så er han stadig chef. Og offeret står uden job.

Fredag afgjorde Københavns Byret ellers, at restaurantchefen er skyldig i vold. Restaurantchefen slipper dog for at komme i fængsel, hvis han ikke gør noget kriminelt det næste års tid.

Volden skete 15. marts sidste år, hvor den 36-årige Solomon Adeleke ville stoppe et slagsmål mellem en medarbejder og restaurantchefen.

- Det første, jeg tænkte var, at jeg ville stoppe dem, før det endte mere dramatisk, siger Solomon Adeleke til Ekstra Bladet.

Blev slået bevidstløs
Det lykkedes Solomon at skille sin kollega fra restaurantchefen. Men i samme sekund efter blev han skubbet så hårdt af restaurantchefen, at Solomon styrtede baglæns og slog hovedet mod det hårde køkkengulv.

Her lå han bevidstløs, indtil ambulancefolkene kørte Solomon til hospitalet, hvor han vågnede op med kraftige smerter i baghovedet og i brystet.

Solomon var sygemeldt i en måned, men i dag har han det fysisk okay. Alligevel er stadig forarget over, at der aldrig kom et undskyld fra den nu voldsdømte chef:

- Fem dage efter overfaldet fik jeg en sms med et spørgsmål om, hvornår jeg kom på job igen. Han var på ingen måde ked af hændelsen, fortæller Solomon Adeleke.

Den sms fik Solomon Adeleke til at sige op på restauranten, hvor han havde arbejdet siden 2011.

Burger King kendte til volden
Derimod fortsatte restaurantchefen i jobbet. Det skete, selvom den øverste ledelse i Burger King fra begyndelsen har været klar over sagen.

Det fremgår blandt andet af en anmeldelse 2. april 2013 til Arbejdsskadestyrelsen, hvor sagen beskrives i nøjagtig de samme detaljer, der nu har ført til en dom.

I maj måned anmeldte Burger King også selv sagen til forsikringsselskabet Protector Forsikring.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den dømte restaurantchef. Mandens forsvarer oplyser, at dommen ikke vil blive anket til landsretten.

Burger King Skandinavia har følgende følgende svar:

- Vi kan bekræfte, at en medarbejder på restauranten på Rådhuspladsen i København, som er en selvstændigt ejet og franchise-drevet restaurant, har modtaget en betinget dom for vold mod en anden ansat. Vi har omgående taget de nødvendige konsekvenser af dommen i forhold til spørgsmålet om den pågældende medarbejders ansættelse og fortsætter med at samarbejde fuldt ud med de relevante myndigheder, skriver Sven Hars, markeds- og kommunikationschef, Burger King Scandinavia

HJÆLP OS: Har du informationer i sagen? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)