Annonce:
Annonce:

12-årig anholdt for gruppevoldtægt

Syv personer er foreløbigt anholdt, mistænkt for at gruppevoldtage en 51-årig dansker

En mistænkt for gruppevoldtægt føres til retten i New Delhi. (Foto: AP)
En mistænkt for gruppevoldtægt føres til retten i New Delhi. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Politiet har anholdt syv ud af otte mistænkte personer i sagen om en 51-årige dansker, der i sidste uge blev udsat for en timelang grov voldtægt i den indiske hovedstad New Delhi.

- To ud af de syv personer er mindreårige. De er henholdsvis 17 og 12 år gamle, oplyser Ekstra Bladets samarbejdspartner i Indien, Pankaj Tyagi, der er journalist på mediet The Times of India.

Politiet har identificeret otte personer, som alle er mistænkt for at have deltaget i den tre timer lange voldtægt af danskeren. De har været i besiddelse af blandt andet bøger, brilleetui og en mobiltelefon, som tilhørte danskeren. Alle mistænkte beskrives som 'hjemløse misbrugstyper'.

Tænk ud af boksen
Mandag slog en dommer fast, at alle anholdte skulle forhøres i kampen om at spore den sidste mistænkte. Han bad også politiet om at involvere den 51-årige danske kvinde i efterretningsforløbet.

Annonce:

- Tænk ud af boksen. Hver eneste sag kræver en ny form for tænkning, slog han fast ifølge The Times of India.

I første omgang blev sagen besværliggjort af, at den 51-årige kvinde nægtede at lade sig undersøge i Indien efter voldtægten. Hun valgte i stedet at tage hjem til Danmark, efter hun havde afgivet forklaring til politiet.

Men det indiske politi har nu arrangeret en videokonference med kvinden, så hun kan deltage i retssagen fra Danmark.

Undersøgelse bekræfter voldtægt
Rigspolitiet i Danmark bekræfter, at man har været i kontakt med kvinden, men ønsker ikke at oplyse detaljer i sagen.

Kilder oplyser til The Times of India, at kvinden har fået foretaget en undersøgelse på Rigshospitalet i København, og at undersøgelsen bekræfter, at kvinden er blevet voldtaget. Denne undersøgelse er blevet mailet til indisk politi via den danske ambassade mandag, skriver avisen.

Annonce:

Kvinden efterlod desuden det tøj, hun havde på under voldtægten, i Indien. Blandt andet et par bukser, der tilhørte en af gerningsmændene, som i stedet stak en med kvindens bukser. Ifølge Pankaj Tyagi er der fundet spor af sæd på disse bukser, og dna-spor er dermed sikret i sagen.

Grov voldtægt
Den 51-årige danske kvindes forklaring til politiet vidner om en aldeles grov voldtægt. Hun spurgte en 16-årig om vej i et kvarter i hovedstaden, der er kendt for at huse et hav af turister og packpackere.

Mens kvinden fulgte med drengen, blev hun pludselig skubbet ind i en lille lysning omgivet af tæt buskads. Her var der angiveligt otte eller flere personer, der i første omgang berøvede kvinden for alle hendes ejendele. Efterfølgende truede de kvinden med en kniv, og tvang hendes til at smide tøjet.

- Efter det begyndte en af mændene at beføle mig og startede med at tage mit tøj af. Da jeg modsatte mig det, truede de med at stikke mig. Jeg tryglede om, at de ikke skulle gøre mig fortræd, har kvinden fortalt til politiet ifølge The Times of India.Her blev den 51-årige dansker gruppevoldtaget. (Foto: AP)
Her blev den 51-årige dansker gruppevoldtaget. (Foto: AP)


20 dages retssag
Den grove voldtægt har skabt overskrifter verden rundt, og har også sat gang i en politisk konflikt i landet. Konflikten har indtil videre ført til, at to politibetjente er blevet suspenderet, fordi de ikke patruljerede i området, hvor den 51-årige danske kvinde blev udsat for voldtægt.

Retssagen mod de anholdte begynder torsdag, og kan vare i op til 20 dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: