19-årig bag skuddrab i amerikansk indkøbscenter

Den formodede gerningsmand bag amerikansk skuddrama lørdag var 19 år og handlede alene, siger politiet

Amerikansk politi identificerede søndag gerningsmanden bag et skyderi, der kostede tre livet, i et butikscenter i delstaten Maryland ikke langt fra den amerikanske hovedstad Washington DC.

Den 19-årige formodede gerningsmand er blandt de dræbte, der ud over ham selv tæller to kvinder på henholdsvis 21 og 25 år. Skyderiet skete lørdag formiddag lokal tid.

Politiet i delstaten Maryland kender endnu ikke motivet bag skyderiet, hvor også en fjerde person blev ramt af skud i foden, og fire andre blev skadet.

Tre dræbt i butikscenter: Undersøger gerningsmand for sprængstoffer

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at gerningsmandens navn er Darion Marcus Aguilar, og at han angiveligt begik selvmord ved at skyde sig selv med et haglgevær.

Den 19-årige tog angiveligt en taxa til indkøbscentret, gik rundt i omkring en time inden han affyrede mellem seks og otte skyd på anden sal i centret.

De rystede handlende beskriver, hvordan de flygtede i panik eller gemte sig i butikkernes døråbninger, mens nogle foretog paniske telefonopkald til deres nærmeste.

Tre dræbt i amerikansk butikscenter

Den lokale politichef i Howard County, William J. McMahon, siger på et pressemøde, at man ikke kender til gerningsmandens motiv, men det undersøges i øjeblikket, om han kendte sine ofre på forhånd.

- Når vi kan fastslå, om der er en sammenhæng eller ej, vil det helt sikkert hjælpe os med at identificere det næste store spørgsmål, hvilket er, hvorfor det skete, siger William J. McMahon.

Ifølge amerikansk politi var der adskillige mængder ammunition på gerningsmandens krop, og hans taske indeholdt to bomber, som synes at være et forsøg på at omdanne fyrværkeri til sprængstoffer.

Tre dræbt: Folk gemmer sig fortsat i butikscenter

Ifølge McMahon affyrede politiet ikke deres våben, da gerningsmanden allerede var død, da de ankom til stedet.