Annonce:
Annonce:

Politiet jagter rockernes fede fidus

Danske rockere og bandemedlemmer forsøger i stor stil at snyde statskassen via kædesvig. Alene sidste år blev der optrevlet potentielt fusk for halvanden milliard

Adskillige medlemmer af af bl.a. Hells Angels og Bandidos er de senere år havnet bag tremmer på grund af kædesvig, hvor de har forsøgt at snyde statskassen. (Polfoto)
Adskillige medlemmer af af bl.a. Hells Angels og Bandidos er de senere år havnet bag tremmer på grund af kædesvig, hvor de har forsøgt at snyde statskassen. (Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Lovens lange arm har nu for alvor fået færten af rocker- og bandemiljøets helt store finansielle fidus.

Sådan snyder rockerne for milliarder

I det kriminelle miljø er det nemlig gennem de senere år blevet voldsomt populært at kaste sig ud i såkaldt kædesvig, der reelt går ud på at bedrage statskassen for milliarder via et sindrigt spind af mystiske selskaber, uvidende stråmænd og tvivlsom, sort arbejdskraft.

Alene til og med november sidste år opfangede politiet i samarbejde med landets banker potentielt kædesvig for op imod 1,5 mia. kr.

Det afslører officielle tal fra Hvidvasksekretariatet under Bagmandspolitiet, også kendt under den formelle betegnelse SØIK, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Annonce:

Det er 220 mio. kr. mere end året før og en stigning på over 17 procent, hvilket sætter en fed streg under, at folk i bander og med rygmærker i stor stil gør brug af den ulovlige kædesvindel, når der skal scores penge uden at betale skat og moms til det offentlige.

– De bankansatte er meget opmærksomme på problemet, og det var de også i 2012. Så man må konstatere, at omfanget er stigende, og det hænger naturligvis sammen med, at metoden er populær især blandt medlemmer af rocker- og bandemiljøet, siger vicestatsadvokat Per Fiig, der er leder af Hvidvasksekretariatet.

Endte bag tremmer
Gennem de senere år er flere navngivne medlemmer af blandt andet Hells Angels og Bandidos havnet bag tremmer netop på grund af kædesvig, hvor de har forsøgt at snyde statskassen. Senest var det daværende Bandidos-præsident Michael ’Gulli’ Larsson, der havnede over to år bag tremmer for blandt andet at have lavet kædesvig og tildelt det offentlige et tab på 17 mio. kr.

Annonce:

Svindlen skete via byggefirmaet Thomsen & Co. Entreprenør, hvor også en række stråmænd og direktører havnede bag tremmer. Ligesom andre sager om kædesvig gik svindlen blandt andet ud på, at rocker-firmaet bød på en række forskellige opgaver, som så blev udført af andre selskaber med samme bagmænd, mens pengene i sidste ende havnede i de dømtes lommer, uden staten fik en krone.

– Typisk ser vi firmaerne hyrer folk på overførselsindkomst eller personer der har anden gæld til rocker/bandemiljøet. De aflønnes sort og ofte udbetales pengene i kuverter på offentlige P-arealer eller lignende, hvilket også koster statskassen, siger politiinspektør Kim Kliver, der er leder af Task Force Øst, der står for optrevlingen af de mange sager om kædesvig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: