Falckredder død i skiulykke: Vennerne i chok

Det er en 44-årig paramediciner hos Falck, som er død sammen med sin bror i Frankrig

Karsten Stranges profilbillede viser, at han var en ivrig skiløber. (Foto: Facebook)
Karsten Stranges profilbillede viser, at han var en ivrig skiløber. (Foto: Facebook)

Ved du noget - eller er du l'Alpe-d'Huez? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

- Jeg kan ikke sige andet lige nu, end at jeg er i chok. Jeg har lige fået af vide, hvad der er sket.

Sådan lyder det fra en god ven og kollega til en af de danskere, der søndag blev dræbt under en skiulykke i Frankrig.

Dræbt i lavine: Brødre bevægede sig i livsfarligt område

De to omkomne er brødre.

Storebroderen er Falck-redder på Falster og hedder Karsten Strange. Han var sammen med sin lillebror Kasper Strange, da han søndag blev dræbt under lavine-ulykken i Alpe d'Huez i Frankrig.

Karsten Strange arbejdede som paramediciner hos Falck i Nykøbing Falster og var far til to døtre. Sammen med den fire år yngre bror, som også døde i skiulykken, er han vokset op i Kraghave, som er en lille forstad til Nykøbing.

- Vi er selvfølgelig meget chokerede over det, der er sket, siger stationsleder Bjørn Nielsen til Ekstra Bladet.

Et stort forbillede
På Facebook strømmer det ind med hilsner fre vennerne, efterhånden som den grumme sandhed er gået op for dem.

- Jeg er chokeret. Rip. Karsten, du var for sej. Tanker til fam, skriver en ven og de mange hilsner fortsætter i en lind strøm.

- For fanden da ......????? Tanker til dine efterladte.... Hvil i fred ....

Vennerne tegner samtidig et billede af en person, som var en ivrig sportsmand og en personlig helt for mange.

- Karsten Strange. Du har været et kæmpe forbillede for mig, både arbejdsmæssigt og personligt. Du har aldrig gjort noget halvt. Hvil i fred.

- Hvil i fred Karsten Strange, du vil altid være et kæmpe forbillede. Håber du får det godt, der hvor du er. Tankerne går til familien i den svære tid, lyder det.

- Hvor er det frygteligt. Jeg har kendt mange mennesker i mit liv, men jeg har aldrig kendt en som dig. Den personlighed du havde og den måde du var på over for andre mennesker, gjorder dig unik på alle måder. Jeg føler med din familie og ikke mindst dine kære børn. Du er og bliver savnet, skriver vennen Dennis.

- Det er så umenneskelig at tænke på du ikke er her mere. Manden der kan klare ALT kan ikke bare sådanne være væk for altid. Sender al den kærlighed der findes til din familie, du vil blive savnet, skriver Anne.

Begravet under sneen
De to brødre ankom lørdag til det populære skiområde l'Alpe-d'Huez, hvor de skulle besøge nogle venner. Om søndagen begav de sig ud på bjergene i området la Chapelle, der er kendt for at være velegnet til offpiste-ski.

Først mandag formiddag - kort efter klokken 10.30 - blev de meldt savnet, og straks begav et redningshold bestående af 30 reddere og en helikopter ud for at lede efter dem.

Da redningsholdet ankom til området, kunne man hurtigt konstatere, at der havde været store sneskred, skriver avisen Dauphiné Libéré.

De to danskere havde elektroniske chip i deres skitøj, hvilket gjorde det muligt at finde frem til deres lig, der lå begravet tre-otte meter under sneen.